Geplaatst op:09-11-2015
Bijgewerkt op:09-11-2015 22:46

Dos te sterk voor dames De Valk

Bron: Marieke van Breukelen

De Valk D1, nummer 2 in de competitie, moest afgelopen zaterdag thuis spelen tegen Dos D1, nummer 3 in de competitie. Dat beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Met een enthousiast publiek, inclusief spandoek en toeters, begon de 1e set. De dames van De Valk kwamen moeilijk op gang, mede door hun minder goede services en ook door de harde aanvallen van Dos. Hierdoor kwam De Valk al snel op een kleine achterstand. Aan het eind van de set kwamen de dames van De Valk terug, mede door harde aanvallen van Tirzah. Het was helaas te laat om de set nog te redden, deze ging met
17-25 naar Dos.

De dames van De Valk waren vastberaden om de spirit van het einde van de 1e set mee te nemen in de tweede set. Dit ging even goed en de Valk kwam op een kleine voorsprong maar de mooie aanvallen van De Valk werden daarna vaak afgeblokt. Ook deze set werd uiteindelijk met 15-25 gewonnen door Dos.

De Valk bleef vechten om de wedstrijd of nog een set te winnen. Dit zorgde voor veel mooie rally’s. Dos bleek toch een tikkeltje sterker en ook de derde en vierde set gingen met 17-25 en 19-25 naar Dos.

Volgende week speelt De Valk D1 uit in Bilthoven tegen Irene D2. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 28 november om 15.00 uur in de Hofland Sporthal.