Geplaatst op:08-11-2015
Bijgewerkt op:08-11-2015 19:51

Blamerende nederlaag v.v. Montfoort tegen DFS Opheusden

Omdat trainer Hijman het nog steeds moet stellen zonder de geblesseerde Chris Resida moest de geplaagde trainer opnieuw schuiven in zijn elftal en was er in het centrum van de verdediging een basisplaats voor Lorenzo Lassooij.

In aanvallend opzicht wordt nog steeds de geschorste Mitchel Bottenheft node gemist, evenals de afgelopen week van een stage in Nicaragua teruggekeerde aanvaller Vath Rouass. Laatstgenoemde hervat komende week de training en zal de komende weken ongetwijfeld voor meer aanvallende impulsen kunnen zorgen.

Hield Montfoort in een matige wedstrijd tegen GDC de punten in eigen huis en steeg men daardoor naar een gedeelde 4e plaats, in de ontmoeting tegen het op de 3e plaats staande DFS zou men duidelijk uit een ander vaatje moeten tappen.

De ontmoeting tussen beide ex-hoofdklassers was nauwelijks 2 minuten oud of de thuisploeg keek al tegen een achterstand aan. De verdediging van Montfoort rammelde aan alle kanten en het was het goudhaantje van de middag, Elvin Hardeveld , die simpel scoorde.

In verdedigend opzicht bleef het aan Montfoortzijde onrustig en was er ook de nodige irritatie. Deze situatie leek Montfoort nodig te hebben , want nog geen minuut later was het Joey van Ede, die de 1-1 aantekende

5 Minuten later kreeg Bart Roelofs nog een redelijke kans uit een voorzet van Tolga Demirci, maar de bal sprong van de borst, waardoor keeper Veeneman handelend kon optreden.

Even later was het wel raak, maar dan in het voordeel van DFS. Bij een niet al te hard schot van Elvin Hardeveld stond doelman Vianen als aan de grond genageld en tot ontzetting van iedereen verdween de bal in het doel.

In de slotfase van de 1e helft kreeg Montfoort nog wel enkel kleine mogelijjkheden, maar een zeer vreemde situatie zou de wedstrijd al voor rust definitief op slot gooien.

Op aangeven van de assistent-scheidsrechter floot de matig leidende scheidsrechter van Langen voor buitenspel en kende Montfoort een vrije trap toe. Robin Vianen speelde de bal naar Joost Apeldoorn om de vrije trap te nemen. De centrale verdediger treuzelde om de vrije trap te nemen. Tot opperste verbazing van iedereen tikte een aanvaller de bal voor de voeten van Apeldoorn weg en speelde hij Elvin Hardeveld aan, die met deze kans wel raad wist.

Aan Montfoortzijde was men furieus en begreep men niets van de beslissing. Hoewel deze beslissing door de scheidsrechter anders geïnterpreteerd had moeten worden, zoals hij later ook schoorvoetend toegaf, had de thuisploeg in de gehele 1e helft het leed al over zichzelf afgeroepen.

Dat bleek ook in de 2e helft, want opnieuw was het na 3 minuten spelen raak via Elvin Hardeveld, die een kwartier voor tijd dan ook terecht een publiekswissel kreeg.

Trainer Hijman baalde van deze wanprestatie van zijn team en na een kwartier bracht hij al zijn wissels binnen de lijnen, daar waar er misschien wel 7 of 8 gewisseld hadden kunnen worden.

Natuurlijk had de wedstrijd, die vanaf het begin geen echte wedstrijd was, al zijn charme verloren.

Het laatste wapenfeit was 10 minuten voor tijd toen Bart Roelofs via de onderkant lat de eindstand bepaalde op 2-4

Door dit resultaat zakte Montfoort weer naar een 8e plaats en het is te hopen, dat het team snel uit het dal kruipt. Aankomende zaterdag staat de derby tegen JSV N’gein op het programma en het is te hopen, dat Montfoort dan als een team ten strijde trekt.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)