Geplaatst op:01-11-2015
Bijgewerkt op:01-11-2015 20:02

Eerste verlies dames De Valk

Bron: Marieke van Breukelen

Op 31 oktober jl. speelden De Valk dames 1 tegen VC Nesselande dames 2. De Valk staat momenteel op een 2e plek met uitzicht op de eerste plek omdat de nummer 1 (VV Utrecht dames 3) een wedstrijd meer heeft gespeeld. Voor De Valk belangrijk dus om punten te pakken en zicht te houden op de koppositie. De tegenstanders -VC Nesselande- heeft uit 4 wedstrijden 10 punten behaald.

Na een lekkere actieve warming up op muziek begonnen de dames uit Montfoort goed aan de wedstrijd. De Valk kwam op een mooie ruime voorsprong door veel druk te zetten met de service op de meiden van VC Nesselande. Ook aan het net werd alert gereageerd. Zo konden de dames van De Valk ontspannen de set uitspelen. 17-25 was de uitslag van de eerste set.

In de tweede set ging het iets moeizamer. Het ging lang gelijk op. Het spel van de eerste set was even verdwenen. Verdedigen ging moeizamer, net zoals het scorend vermogen aan het net terwijl de dames van VC Nesselande meer en meer in het spel kwamen. Door een lange puntenreeks stonden de dames in de slotfase van de set tegen een achterstand aan te kijken die ze niet meer konden keren. 25-20 werd het in de tweede set voor VC Nesselande.

Ook in de derde set ging het lang gelijk op. In de slotfase van de set kreeg De Valk wel een aantal kansen om het af te maken. Helaas werden deze niet benut en stonden de dames van De Valk door setverlies (27-25) op een 2-1 achterstand.

De meiden moesten de vierde set dus winnen om er een vijfde set uit te slepen en dus nog voor de winst te gaan. Mieke Vlooswijk sloeg nog een aantal mooie services die ook voor smashes konden doorgaan en ook door het publiek in trek waren. Ook de invalbeurt van Annika die lekker in de wedstrijd zat, wierp zijn vruchten af. De winst ging met 22-25 naar De Valk in deze set.

De vijfde set begon teleurstellend met een achterstand van 7-1. Ook in de tweede fase van de vijfde set lukte het De Valk niet meer om het spannend te maken. De vijfde set ging naar VC Nesselande met 15-6.

Al met al dus de eerste wedstrijd verlies in dit seizoen voor De Valk dames 1. Volgende week nieuwe kansen tegen DOS dames 1 op zaterdag 7 november a.s. in de Hoflandhal te Montfoort om 15.00 uur.