StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:27-10-2015
Bijgewerkt op:27-10-2015 11:01

Verkenning ontwikkelkansen Salmsteke

Bron: Recreatie Midden Nederland
  

Voor iedereen veilig zwemmen en varen, iets eten en drinken, sporten en zonnen in een goed bereikbaar en mooi gebied. Dat is de ambitie voor recreatieterrein Salmsteke aan de Lek. Recreatieschap Stichtse Groenlanden heeft met diverse overheden de handen ineengeslagen en vastgelegd welke vervolgstappen nodig zijn voor de verdere verkenning van de recreatieve ontwikkelmogelijkheden.

Recreatieschap Stichtse Groenlanden en de gemeente Lopik willen de recreatieve waarde van het recreatieterrein Salmsteke vergroten. Om die reden is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de recreatieve ontwikkeling van het terrein. Onderzocht zijn onder meer de verkeersafwikkeling, natuurwaarden, hoogwaterveiligheid, de bodemkwaliteit en rivierkundige aspecten. Op basis van de onderzoeksresultaten worden de ontwikkelkansen positief ingeschat.

Ontwikkelwensen

Salmsteke dient nu vooral in de zomermaanden als dagrecreatieterrein voor duizenden recreanten. Bezoekers zonnebaden, maken een wandeling en maken gebruik van de horeca. Zwemmen is officieel verboden. Mensen die dat wel doen, kunnen zichzelf in onveilige situaties brengen. Het creëren van veilig zwemwater op een prettig recreatieterrein is dan ook een belangrijk uitgangspunt binnen het toekomstbeeld. Verder bestaat de wens het terrein in elk van de vier seizoenen een recreatieve functie te laten vervullen voor een bredere doelgroep. De combinatie van recreatie, waterveiligheid en natuurwaarden is een belangrijke pijler voor verdere planvorming.

Samenwerking overheden

Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de Provincie Utrecht en Staatsbosbeheer hebben tijdens het haalbaarheidsonderzoek constructief meegedacht over kansen en bedreigingen voor ontwikkelingen op Salmsteke. Deze organisaties hebben, samen met de gemeente Lopik en Recreatieschap Stichtse Groenlanden, hun gedeelde enthousiasme over de ontwikkelkansen van dit gebied bezegeld door het ondertekenen van het routeboekje ‘Salmsteke ontkiemt’.

Hoe nu verder

De komende maanden worden de eerste vervolgstappen gezet. Zo worden enkele onderzoeksaspecten verder uitgewerkt en vindt afstemming plaats met andere belanghebbende personen en organisaties. Het recreatieschap benadert op korte termijn mensen en organisaties om van gedachten te wisselen over het toekomstige recreatieconcept. De komende jaren wordt gewerkt aan een realistisch en gedragen plan, waarmee ‘het nieuwe Salmsteke’ weer een stapje dichterbij komt.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024