Geplaatst op:18-10-2015
Bijgewerkt op:18-10-2015 21:46

Dames De Valk winnen spannende volleybalpot

Bron: Marieke van Breukelen

Zaterdag 17 oktober stond voor De Valk DS 1 de wedstrijd tegen Telecombinatie/NVC DS 2 op het programma. Op papier beloofde het in ieder geval een spannende strijd te worden.

De Valk begon met veel vechtlust en enthousiasme aan de wedstrijd. Dit werd beloond want ze bouwden al aan het begin van de set een mooie voorsprong op. De dames uit Nieuwegein gaven niet zomaar op, maar toch zorgde De Valk dat zij als eerste bij de 25 punten waren. De Valk won deze set dan ook met mooie cijfers, 25-20.

In de tweede set waren er bij beide kanten van het net mooie aanvallen te zien. Echter was het lastig voor de aanvallers om direct te scoren want er werd ook bij beide teams goed verdedigd. De overtuiging om te winnen was er bij de Montfoortenaren nét iets meer, zij haalden deze set binnen met
25-22.

In de derde set was het zaak voor De Valk om vol te houden zodat ze de 4 punten binnen hadden. Na een bloedstollende eindfase wisten de Nieuwegeinse dames toch net aan het langste eind te trekken, 23-25. In de vierde set bezweek De Valk aan de mooie services reeksen van Telecombinatie/NVC.

Helaas wist De Valk het tij niet meer te keren en werd de set gewonnen door de uitploeg met 14-25. Een spannende strijd werd het dus zeker, met 2-2 op het scorebord was het zaak om het hoofd koel te houden en de servicedruk op te voeren. De dames uit Montfoort wisten dit het beste uit te voeren. Al aan het begin van de beslissende set begonnen ze met een mooie servicereeks waardoor ze een paar punten voorsprong hadden. Deze voorsprong konden de dames uit Montfoort vol houden tot het einde van de set, zij wonnen de set met 15-11.

Al met al een mooie en verdiende 3-2 overwinning voor De Valk. Het was een spannende en aantrekkelijke wedstrijd die zeker de moeite waard was om te kijken.

Lijkt het je ook leuk om een wedstrijd van De Valk DS 1 te zien? De volgende thuiswedstrijd van De Valk DS 1 is op 7 november om 15.15 uur tegen DOS DS 1.