Geplaatst op:18-10-2015
Bijgewerkt op:18-10-2015 21:37

v.v. Montfoort houdt aansluiting met top

De wedstrijd tegen de Merino’s uit Veenendaal maakte pijnlijk duidelijk, dat de prestatiecurve van Montfoort nog te wisselvallig is en nog niet alle poppetjes goed staan. Het betekende wel, dat trainer zich genoodzaakt voelde voor de ontmoeting tegen het laag geklasseerde WNC enkele tactische omzettingen te plegen. Zo startte Chris Resida op de rechtsbackplaats en was er ditmaal een basisplaats ingeruild voor Roy Gruters en Lorenzo Lassooij. Belangrijkste “slachtoffer “hierdoor waren Nicky Besamusca en Marwan Fennich, die lange tijd vanaf de bank moesten toekijken.

Met een 6-2 overwinning op Rode Lantaarndrager GDC had WNC laten zien over de nodige aanvallende kwaliteiten te beschikken en van onderschatting kon dan ook geen sprake zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Akkaya zocht Montfoort de aanval en het eerste schot kwam van de voet van Mitchel Bottenheft. De puur rechtse aanvaller schoot met links en zag zijn inzet dan ook naast gaan. Even later moest doelman Vianen , die deze middag erg ongelukkig was met zijn uittrappen, vol aan de bak toen verdediger Resida iets tekort inspeelde op zijn goalie. Even later was het Mitchel Bottenheft, die de mee opgekomen Joey van Ede op maat bediende maar door interventie van de WNC doelman, die zich daarbij licht blesseerde, werd een doelpunt voorkomen.

Na ruim een kwartier spelen werd de wedstrijd opengebroken met een geweldig “van Persiemoment”. Bij een voorzet richting de 16 meter was het Demian Ririmasse , die doelman Kaasjager met een precieze kopbal in de verste hoek volledig kansloos liet en Montfoort door dit eigen doelpunt op een 0-1 voorsprong bracht.

Even later kreeg Montfoort via Bottenheft de kans verder uit te lopen, maar zonder om zich heen te kijken koos hij voor eigen succes en was de bal een prooi voor doelman Kaasjager.

Ook captain Bart Roelofs kreeg nog een mogelijkheid om al voor rust de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn volley, op aangeven van Lorenzo Lassooij, belandde uiteindelijk in de handen van de doelman van WNC.

Op slag van rust werd het dan toch nog 0-2 toen middenvelder Nick van Luinen met een geplaatst schot de doelman kansloos liet.

Zoals zo vaak was het 1 minuut na de start van de 2e helft even schrikken toen WNC een enorme kans kreeg op de aansluitingstreffer, maar in deze fase was doelman Vianen uitermate attent en wist hij een doelpunt te voorkomen.

Hoewel het nivo van de wedstrijd steeds meer bedenkelijke vormen begon aan te nemen, kreeg de oranjebrigade nog wel enkele mogelijkheden de score te vergroten. Zo was daar Bottenheft, die na 60 minuten spelen goed storend werk verrichtte, de bal heroverde en Bart Roelofs op maat bediende. Zijn inzet werd echter door doelman Kaasjager onderschept.

Slechts enkele seconden later kreeg de thuisploeg een vrije trap even buiten de 16 meter toegekend, waarbij doelman Vianen opnieuw alert reageerde.

In de laatste 10 minuten probeerde de thuisploeg nog enige druk te zetten, maar hoewel het spel van Montfoort niet de schoonheidsprijs verdiende kwam er in de score geen wijziging meer en had de ploeg van trainer Hijman de punten in de pocket.

Met dit resultaat steeg Montfoort slechts 1 plekje, maar wat belangrijker is, het verschil tussen de nummer 2 en 9 bedraagt slechts 3 punten. Tot nu toe onaantastbaar is Sliedrecht, die met de volle winst uit 6 wedstrijden fluitend op de 1e periodetitel lijkt af te stevenen.

Aankomende zaterdag staat in het kader van de districtsbeker de ontmoeting met Zondag Topklasser Hercules uit Utrecht op het programma. Deze ontmoeting krijgt wel een speciaal tintje, daar Nicky Besamusca, Luuk Baas en Fahd Rouas het wellicht tegen hun oude club gaan opnemen. De wedstrijd begint om 17.00 u. op de velden van Hercules.