v.v. Montfoort laat eerste punten liggen bij Zuidvogels

Met hooggespannen verwachtingen reisde de supporters van v.v. Montfoort af naar sportpark “De Wolfskamer “ in Huizen voor de openingswedstrijd in de 1e klasse A.

Het was al weer 6 jaar geleden dat beide ploegen de degens met elkaar kruisten en Montfoort zag bijna altijd op tegen deze ploeg, die het hoogste niveau jarenlang ambieerde, maar dit in tegenstelling tot hun buren , s.v. Huizen, nooit haalde.

Inmiddels is er bij HSV Zuidvogels er wel het een en ander veranderd en heeft deze vereniging veelal gekozen voor eigen kweek . De ambitie is daarbij natuurlijk wel gebleven , maar wel op gezonde wijze.

Druk naar voren en de tegenstander storen in de opbouw, dat zijn toch wel de wapens waarmee trainer Hijman het spel van de tegenstander wil ontregelen en in de voorbereiding bleek ook wel, dat deze speelwijze in diverse wedstrijden het nodige resultaat opleverde. In aanvallend opzicht leken er meer mogelijkheden tot succes. Zaterdag moest dat ook zichtbaar worden in de 1e competitiewedstrijd.

Onderling van scheidsrechter van Waveren uit Bussum begon de wedstrijd even over half 3 en Montfoort zette vrijwel direct druk, wat al na ruim 10 minuten het beoogde resultaat geleverd. Aanvoerder wist na onderschepping de mee opgekomen Mitchel Bottenheft op maat te bedienen, die op zijn beurt doelman Frank Mol wist te verschalken, door de bal onder de uitgelopen doelman te spelen.

Helaas voor de meegereisde supporters slaagde de ploeg er niet in de speelstijl in het vervolg te hanteren en kwam de thuisploeg steeds meer in de wedstrijd en creëerde daarbij ook de nodige mogelijkheden. Na enkele goede reddingen van doelman Vianen leek Zuidvogels in de 36e minuut toch op gelijke hoogte te komen via het hoofd van Jermain Heldoorn , maar scheidsrechter van Waveren had duwen geconstateerd en daarmee kwam Montfoort goed weg.

Even later had Montfoort toch de wedstrijd al voor rust op slot kunnen gooien toen Fahd Rouas alleen voor doelman verscheen, maar twijfelde tussen doelman Mol omspelen of een lob. Tot het laatste werd besloten en was de bal een prooi voor de goalie.

40 seconden na rust kreeg ook aanvoerder Roelofs op aangeven van Joost van Apeldoorn een nauwelijks te missen kans, maar nu was de paal een sta-in-de-weg.

Net als in een groot deel van de 1e helft trok ook nu de thuisclub het initiatief steeds meer naar zich toe, dat na ruim een kwartier spelen resulteerde in de gelijkmaker. Na een vermeende overtreding op Mitchel Bottenheft ( duwen) kregen zowel Jim Schiks als Bottenheft de gele kaart voorgeschoteld, waarbij de laatste werd bestraft voor het vasthouden van de bal. Uit de vrije trap was het Arjen Boekweit, die de inzet koppend verlengde richting Ricardo Tat, die deze kans keurig afrondde.

Nog geen 4 minuten moest scheidsrechter van Waveren het spel opnieuw stopleggen wegens een overtreding. Het leek een fysieke kopbal tussen een Zuidvogelspeler en Bottenheft , maar de scheidsrechter had hierbij een slaande beweging geconstateerd, met als gevolg een 2e gele kaart voor de Montfoortaanvaller, waardoor zijn ploeg een half uur lang met 10 man kwam te staan.

Ondanks dat de druk van de thuisploeg door de ontstane situatie steeds meer toenam, bleven de kansen toch wel beperkt. In de slotfase kregen de gasten ondanks de druk zelfs nog de beste mogelijkheid om stiekum de punten mee naar Montfoort te nemen. De inzet van aanvoerder Roelofs ging over doelman Mol heen, maar op de deklat zat blijkbaar een reddend engeltje en bleef de stand staan op 1-1, waar een groot deel van beide ploegen wel vrede mee had.

Met dit ene punt staat Montfoort in de middenmoot en moet de ploeg van trainer Hijman het komende zaterdag opnemen tegen Roda’46 uit Leusden, die zijn openingswedstrijd won van het eveneens uit de Hoofdklasse gedegradeerde DFS. Een ploeg dus waar rekening mee gehouden moet worden. Montfoort zal dan ook zeker niet lichtzinnig over deze tegenstander denken en er alles aan doen het vertrouwen van de achterban te winnen. De 1e wedstrijd thuis staat onder leiding van scheidsrechter H. van Beek uit Cothen en begint om 14.30 uur.