Geplaatst op:30-08-2015
Bijgewerkt op:30-08-2015 17:40

v.v. Montfoort door in districtsbeker na overwinning op Nieuw Lekkerland

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het in het kader van de Districtsbeker opnemen tegen 1e klasser Nieuw Lekkerland. In het verleden hadden beide ploegen elkaar in totaal 3 keer ontmoet en de spelers, die er toen bij betrokken waren wisten dat deze ploeg het vooral moest hebben van fysiek en doorzettingsvermogen. Op papier dus een ploeg waar Montfoort wel degelijk rekening mee moest houden. Na een ruime overwinning op Olympia en een kleine 2-0 verlies tegen Hoofdklasser Jodan Boys had Montfoort, gezien het doelsaldo, genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de volgende ronde.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Jodan Boys begonnen enkele basisspelers op de bank, waaronder ook aanvoerder Bart Roelofs, die in aanloop naar het bekertoernooi liet zien al vroeg in topvorm te zijn.

Mitchel Bottenheft, die vorig seizoen, mede door blessures en schorsingen een matig seizoen kende, startte wel in de basis en liet ook in de aanloop zien er dit seizoen voor de volle 100% voor te gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Duarte zette de ploeg van trainer Hijman druk op de tegenstander en al na 10 minuten was het Fahd Rouas, die de doelman van Nieuw Lekkerland wist te verschalken.

Liep het in aanvallend opzicht op rolletjes, in verdedigend opzicht liet men nog wel eens een steekje vallen, waardoor de ploeg het zich soms onnodig moeilijk maakte. In de 13e minuut was er zo’n moment en uit een rommelige situatie wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen.

10 Minuten later was de stand alweer gewijzigd, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor de doelman van Nieuw Lekkerland. Deze plaatste de bal, op een moment dat er geen enkel gevaar was, zomaar in de voeten van Luuk Baas , die de bal op kinderlijk eenvoudige wijze in het lege doel kon plaatsen.

Liep het achterin na de openingstreffer niet helemaal soepel, ook na het 2e doelpunt bleef het bij sommige situaties onrustig door concentratieverlies of nonchalance. Zo werd Roy Gruters in de 28e minuut door verkeerd aanspelen in grote problemen gebracht en op de overtreding, die daarop volgde schotelde scheidsrechter Duarte hem een rode kaart voor, die Gruters gelaten accepteerde.

Na deze tegenvaller moest Montfoort met 10 man verder en 6 minuten voor tijd werd een aanvaller, Luuk Baas, geofferd voor een aanvallende middenvelder in de persoon van Nick van Luinen. Even

leek de rust weergekeerd en kreeg Montfoort nog enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden.

Na de rust stonden de ploegen na 2 minuten alweer op gelijke hoogte. Bij de eerste de beste aanval was het Mitchel Bottenheft, die op aangeven van Lorenzo Lassooij een goede mogelijheid kreeg de voorsprong te vergroten, maar tot ieders verbazing viel nog geen 30 seconden de goal aan de andere kant.

Onder het motto “De aanval is de beste verdediging” trok Montfoort weer ten strijde. Even leek de thuisploeg een aanvalsoffensief in te zetten, maar bij één van die aanvallen slaagde Nick van Luinen er in met een ferme trap de bal naar voren te “jassen”welke bedoeld of niet bedoeld precies bij Bottenheft terecht kwam en zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht.

Na dit doelpunt besloot trainer Hijman in verdedigend opzicht het een en ander te schuiven, waardoor aanvaller Fahd Rouas naar de kant werd gehaald ten faveure van verdediger Vork.

In de minuten, die daarop volgden kreeg de thuisploeg nog een enkele kans, maar vonden ditmaal doelman Vianen op hun weg.

Het laatste kwartier maakte de hardwerkend Marwin Fennich plaats voor Bart Roelofs en mede door hem werd de eindstand bepaald op 2-4. In de combinatie speelde Roelofs op het juiste moment af op Bottenheft, die daarmee zijn 2e goal scoorde en zijn ploeg daarmede in veilige haven bracht.

Hoewel er door trainer Hijman her en der nog wel het een en ander geschaafd zal worden lijkt zijn teamtoch voor de competitie klaar te zijn. Het spel oogt fris en vooral in aanvallend opzicht zijn er meer mogelijkheden dan het vorig seizoen. Samen met Jodan Boys gaat Montfoort naar de 2e ronde van de Districhtsbeker.