Geplaatst op:24-08-2015
Bijgewerkt op:24-08-2015 21:37

Finale Nationale Competitie: Neemt Dymphie van Rooijen revanche?

Bron: Polsstokbond Holland

Aankomende zaterdag, 29 augustus, staat de finale van de Nationale Competitie Polsstokverspringen op het programma. Een selecte groep topspringers wordt uitgenodigd voor deze competitie, waardoor er een soort Champions League ontstaat. Bij de competitie worden er per wedstrijd punten gegeven aan een springer. De springer die op de eerste plaats eindigt tijdens een wedstrijd, krijgt de meeste punten. Vorig jaar werd de competitie nog gewonnen door Bart Helmholt (senioren), Ricardo Faaij (junioren) en Dymphie van Rooijen (dames). Echter ziet het er naar uit dat het erepodium er dit jaar heel anders uit zal zien.

In de eerdere klassementswedstrijden heeft Oane Galama (Wiuwert) laten zien dat hij op klassementsbasis de beste senior is. Hij won 2 van de 3 wedstrijden en staat hierdoor 4 punten voor op Bart Helmholt (Burgum) en 6 punten voor op Jaco de Groot (Woerden). Galama heeft hierdoor aan een derde plaats genoeg voor de titel.

Bij de dames is er een erg spannende strijd. Klaske Nauta (IJlst) gaat aan kop met 22 punten, maar wordt op korte afstand gevolgd door Marit van der Wal (It Heidenskip) en Dymphie van Rooijen (Harmelen). Tijdens de wedstrijd in Polsbroekerdam wordt er dus bepaald wie er met de titel naar huis zal gaan. Van Rooijen zal tijdens deze wedstrijd ongetwijfeld revanche willen nemen op haar ‘mislukte’ Nederlands Kampioenschap, waar ze vierde werd.

Bij de Nationale competitie zijn er slechts 3 categorieën. De heren zijn opgedeeld in een categorie boven de 18 jaar en de categorie van springers jonger dan 18 jaar. Verrassing in deze categorie is Freark Kramer uit It Heidenskip. Hij won al 2 van de 3 wedstrijden en heeft de beste papieren voor de titel. Beste Hollander in deze categorie is Ricardo Faaij, welke met 4 punten achterstand op een derde plek staat.

De wedstrijd zal beginnen om 18.30 uur in Polsbroekerdam.