StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:07-08-2015
Bijgewerkt op:07-08-2015 12:07

Gemeente wil versterking zorginfrastructuur Montfoort

Bron: gemeente Montfoort
  

Samenwerking met De Rijnhoven en Woonzorg Nederland

Het college van B&W van de gemeente Montfoort vraagt de gemeenteraad te investeren in behoud en uitbreiding van zorgfaciliteiten van Montfoort. De gemeente, Stichting Woon- Zorgcentra De Rijnhoven en Woonzorg Nederland  werken samen aan  de uitbreiding van de Bloesemhof, de herinrichting en verruiming van de dagopvang en het reserveren van aangepaste woningen in het Antoniushof. De gemeenteraad wordt gevraagd eenmalig €150.000,- , van de totale investering van €500.000, bij te dragen aan het uitbreiden en in stand houden van de voorzieningen.

Door te investeren in de zorginfrastructuur in Montfoort blijft gekwalificeerde zorg 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar. Een belangrijke reden voor wethouder Jan Vlaar de raad om deze extra investering te vragen. “Als ouderen niet meer zelfstandig kunnen blijven wonen en een groter beroep moeten doen op intensieve zorg, is de behoefte aan opvang in de ‘eigen’ omgeving groter dan ooit. Met deze verbouwing voorkomen we dat de Bloesemhof geheel verdwijnt. Ook zijn er minder dure woningaanpassingen in de toekomst nodig. We breiden het huidige aanbod voor intramurale zorg in de Bloesemhof nu uit met twee extra plekken, er komt een klein appartement voor respijtzorg en/of crisisopvang bij, de woonkamer wordt vergroot en er komt een uitbreiding van de dagopvang.” De woningen op de begane grond van het Antoniushof worden gereserveerd voor inwoners met een vergrote zorgvraag.

Ambitie

Alle investeringen die het college de raad voorstelt zorgen er voor dat de gemeente aan haar uitgesproken ambitie voldoet om kwetsbare inwoners lokaal een diversiteit op gebied van wonen, zorg en welzijn aan te bieden. De raad wordt gevraagd 14 september een besluit te nemen over de investering. 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024