StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:17-07-2015
Bijgewerkt op:17-07-2015 12:28

Leuk programma Open Monumentendag Linschoten .

Bron: Joke de Wissel
  

Ook dit jaar staat de tweede zaterdag in september in het teken van Open Monumentendag. Het thema dit jaar is ‘Kunst en Ambacht’. Met zijn beschermd dorpsgezicht is Linschoten bij uitstek een bezoek waard.

Rond de Grote of St. Janskerk zijn veel activiteiten gepland. De jaarlijkse Nazomermarkt van de Hervormde Gemeente wordt op de Hoge Werf gehouden.

In de kerk toont meester-schilder Henk Bak zijn ambachtelijke deskundigheid. Henk is beroemd door het restaureren van marmerwerk in monumentale panden. Hij geeft uitleg en laat zien hoe hij te werk gaat. Daarnaast maakt hij schitterende schilderijen met marmerstructuren.

Op het grasveld naast de kerk zijn kinderen van harte welkom. Zij kunnen creatief aan de slag en kunnen  een mooie prijs winnen met een tekening van een monument. Er zijn vier prijzen te winnen. Een voor een jongen en een meisje tot tien jaar en voor een jongen en een meisje boven de tien jaar.

In Het Wapen van Linschoten en Snelrewaard, Café Van Eijk, brengt de Vereniging Oud Linschoten een oud ambacht tot leven. Er is een presentatie over pannenbakkerij, een steenfabriek en over kleivletters. Een echte vletboot vaart tussen Linschoten en Montfoort.

Het Gemeentemonument ‘Bij de Tol’ aan de Nieuwe Zandweg is open voor bezichtiging. De historie van dit voormalig kerkgebouw wordt toegelicht.

Dit jaar zullen een aantal historische wandelingen in oud Linschoten kunnen worden gemaakt onder leiding van Hans Knijff en met creatieve ondersteuning van de toneelgroep Jan Claussen. Daarbij hoort ook een bezoek aan enkele lokale ambachtslieden: de slager en de bakker. Slager Ferry Lempers zal het oude ambacht worst maken tonen. Proeven en kopen kan natuurlijk ook.

Voorafgaand aan de Open Monumentendag is het Onderwijsklassendag. Leerlingen van de Timotheusschool en van de Prins Clausschool bezoeken het Wapen van Linschoten. Evert de Jong vertelt hen boeiende verhalen uit een ver en rijk verleden.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024