StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:04-07-2015
Bijgewerkt op:05-07-2015 22:13

25e kindervakantie voor kansarme Roemeense kinderen!

Bron: Keesjan Steverink, communicatie Stichting Roemeense Kinderhulp
  

Dit jaar mogen we voor de 25e keer kinderen uit Sovata (Transsylvanië, Roemenië) in Nederland verwelkomen. Met de vakantie in Nederland kunnen de kansarme kinderen de ellende in eigen land vergeten en weer even kind zijn. De kinderen komen zondag 5 juli aan en verblijven per tweetal voor drie weken in een gastgezin. De kinderen zijn in de leeftijd 9 t/m 11 jaar. De gastgezinnen komen uit de regio Utrecht, zoals IJsselstein, Lopik, Houten, Nieuwegein en Soest. En uit plaatsen daarbuiten, zoals Reeuwijk, Breda en Wateringen.

Dit jaar komen er 40 kinderen en twee Roemeense begeleiders naar Nederland. De begeleiders kunnen de gastgezinnen helpen bij taalproblemen en vragen. Ook dit jaar organiseert de Stichting een aantal gezamenlijke dagtochtjes voor alle kinderen. De overige dagen worden door de gastgezinnen ingevuld. Er hoeven geen dure uitjes gemaakt te worden. Een fietstochtje in de omgeving, samen naar het zwembad of naar de kinderboerderij is al een hele belevenis.

25e kindervakantie

Iedere kindervakantie is voor ons even bijzonder, net als ieder kind dat naar Nederland komt. Toch is dit jaar een bijzonder jaar, waar we bij stil staan. In mei zijn we met 150 Nederlanders naar Sovata gegaan voor een jubileumreis. De (oud)gastgezinnen en pakketgezinnen konden zelf zien wat de Stichting Roemeense Kinderhulp de afgelopen 25 jaar heeft bereikt in Sovata. Bijzonder was de reünie met ruim 300 Roemenen, de oudsten zijn al ver in de 30 en de jongsten zijn 11-12 jaar. Allemaal hadden ze evenveel plezier om hun oud-gastgezin weer te zien. Voor de Stichting was dit een bijzondere middag, waarbij we vaak hoorden: “de kindervakantie in Nederland vergeet je nooit van je leven.”

Meer informatie

De Stichting Roemeense Kinderhulp zet zich sinds 1990 in voor de bevolking van Sovata, Roemenië.

Verschillende projecten van de Stichting richten zich op de kansarme bevolking en met name de kinderen. Meer informatie is te vinden op www.roemeensekinderhulp.nl. De Stichting is ook te vinden op twitter: @srkh_nl en op Facebook: www.facebook.com/roemeensekinderhulp

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024