StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:30-06-2015
Bijgewerkt op:01-07-2015 00:27

Gemeenteraad Montfoort neemt het rapport Transparant Handhaven in ontvangst

Bron: gemeente Montfoort
  

Op 30 juni heeft de onderzoekscommissie van de gemeenteraad het rapport Transparant Handhaven in ontvangst genomen. Voorzitter A.M.J de Koning bedankte de heer Daalder en mevrouw Bontje voor het vele werk dat zij hadden verzet.  Zo hebben zij uitgezocht hoe het precies zat met de mogelijke geheime afspraak in de zaak Blokland, en hoe is omgegaan met vijf andere RO dossiers.  Meerdere (oud) bestuurders, medewerkers en inwoners hebben zij gesproken, soms meerdere keren. Ook doen ze een aantal aanbevelingen, die de raad zich zeer ter harte zou moeten nemen, aldus de heer de Koning.

In de raadsvergadering van 12 januari 2015 besloot de gemeenteraad een onderzoekscommissie in te stellen, een verordening raadsonderzoek aan te nemen. Dit naar aanleiding van een gerechtelijke uitspraak in december 2014 inzake een bedrijfsverplaatsing op Blokland, ook wel bekend geworden onder de naam van de eigenaar H.Schalkwijk. Conform de verordening kan de onderzoekscommissie uit de raad derden inschakelen voor het uitvoeren van de onderzoeksopdracht.

Op 17 februari heeft de raad besloten een extern bureau te contracteren, op basis van een tender.

Uit die tender is het bureau Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn naar voren gekomen. Mr E.J. Daalder, bestuursrechtexpert en advocaat bij dit bureau, heeft een ruime ervaring met onderzoeken naar het handelen van gemeenten en gemeentebestuurders. De gemeenteraad heeft de onderzoekers gevraagd om naast de zaak Blokland ook enkele andere RO-dossiers te onderzoeken, om te bezien of er mogelijk een patroon of werkwijze bestaat die niet-integer handelen in de hand werkt. 

Raadsvergadering 6 juli

Met het rapport wordt een antwoord gegeven over de afspraken die rond de bedrijfsverplaatsing van een boerderij zijn gemaakt door bestuurders en/of ambtenaren. Ook trekken de onderzoekers enkele conclusies rond het algehele proces rond handhaving. Een van de conclusies is dat “er sprake is van een werkwijze en een patroon die in bepaalde gevallen tot niet-integer handelen zou kunnen leiden.” Zij doen dan ook diverse aanbevelingen ter verbetering.

De heer Daalder benadrukt dat het niet altijd gemakkelijk was om alle informatie ter beschikking te krijgen, dit lag onder andere aan de gebrekkige dossiervorming. Maar geeft wel aan dat met het rapport antwoord op de gestelde vragen kan worden gegeven. “Het is nu aan de gemeenteraad hoe zij met deze conclusies en aanbevelingen willen omgaan”, aldus mr Daalder.

Het rapport zal de komende dagen door de raad worden bestudeerd. Bespreking in de raad staat gepland voor 6 juli.

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024