StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:28-06-2015
Bijgewerkt op:29-06-2015 20:59

Integraal veiligheidsplan 2015-2018 vastgesteld

Bron: Saskia van der Ree, concernadviseur Communicatie
  

Het gevoel van veiligheid is groot in de gemeente Montfoort, de criminaliteitscijfers zijn laag. Vergeleken met 2010 is het aantal misdrijven met 31% afgenomen. Dat is een mooi resultaat. Het gemeentebestuur wil zich inzetten om Montfoort ook de komende jaren zo veilig te houden, of zelfs veiliger te maken. Hoe de gemeente dat wil doen, is beschreven in het Integraal Veiligheidsplan 2015-2018, dat de gemeenteraad 22 juni heeft vastgesteld.

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. Veilig zijn en zich veilig voelen in de eigen leefomgeving is daarbij het uitgangspunt. De gemeente wil een veilig Montfoort zijn, waarin buren elkaar kunnen aanspreken, waarin inwoners weerbaar zijn en zich beschermd voelen, waarin jeugd een eigen plek inneemt en waarin respect geldt als basisnorm en waarin regels gehandhaafd worden.

De afgelopen jaren lagen de prioriteiten van de gemeente bij de aanpak van overlastgevende jeugd, veel voorkomende criminaliteit, woninginbraak en voertuigcriminaliteit. Op al deze gebieden zijn goede resultaten geboekt. Het aantal misdrijven is met 31% afgenomen, vergeleken met 2010.

Het gemeentebestuur wil zich inzetten om Montfoort ook de komende jaren zo veilig te houden, of zelfs veiliger te maken. Daarvoor zijn inspanningen nodig. De komende vier jaren zal extra aandacht gegeven worden aan het verminderen van woninginbraken en het tegengaan van vernielingen en overlast. Met als motto “Samen Werken aan Veiligheid” wil de gemeente de komende jaren nog meer dan voorheen samenwerken met partners op het gebied van veiligheid, de politie, de woningcorporatie, maar ook het welzijnswerk en de zorg. En vooral ook; de inwoners.

Mensen die vragen hebben over de veiligheid in Montfoort, of de inzet van de gemeente op het gebied van veiligheid, of die een kopie van het Integraal Veiligheidsplan 2015-2018 willen ontvangen, kunnen dit laten weten via de mail veiligheid@montfoort.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via nummer  0348 - 476 400.  

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024