Geplaatst op:01-06-2015
Bijgewerkt op:01-06-2015 19:21

Riante voorsprong uit handen gegeven door MSV '19

Bron: Hans Kolfschoten

De spelers van Zeist SV waren nog bezig met het vastknopen van de veters toen Merlijn van der Does (op aangeven van Scott van Ede, vanuit een corner) de 0-1 voor MSV’19 binnenkopte.

Al na twee minuten spelen kwam de Montfoortse formatie zodoende op een keurige voorsprong in het eerste van twee ontmoetingen met Zeist SV voor een plaatsje in de derde klasse.

Het begin van de wedstrijd hadden de Zeistenaren zich dus wel iets anders voorgesteld, mede omdat het in de eerste helft aardig geholpen werd met een fikse rugwind, zo was er een uittrap van doelman Nick de Jonge van Zeist, die de achterlijn aan MSV’19 zijde haalde.

Zeist ging uiteraard naarstig op zoek naar de gelijkmaker en was een aantal malen dichtbij. Een prima reactie van MSV-goalie Wesley Oostrom voorkwam een doelpunt van Zeists’ topspeler en aanvoerder Nico Verburg en na zo’n twintig minuten gespeeld te hebben had MSV’19 opnieuw het geluk aan haar zijde bij een op de bovenkant van de lat stuitende bal, waarbij de rebound opnieuw een prooi voor Verburg was, maar deze naast schoot.

Een uitval van MSV’19 leverde vervolgens een corner op, van waaruit er geen doelrijpe kans ontstond. Die was er even later wel voor Zeist met een afstandsschot van Hicham El Mourabit, die echter tot teleurstelling de bal naast het MSV-doel zag verdwijnen in plaats van erin.

Een afstandsschot wat eventjes later namens MSV’19 heel wat beter werd gedaan: van zo’n 35 meter nam Mark Kemp de bal ineens op de slof en liet hij Nick de Jonge, sluitpost van de Zeistenaren volkomen kansloos: 0-2 voor het bezoekende MSV’19.

Pech was er voor MSV-spits Roel Oostveen, die bij een meeverdedigende actie onderuit werd gelopen door zijn eigen doelman, Wesley Oostrom en dermate hinder ondervond van de daarbij opgelopen blessure, dat hij moest worden vervangen door A-junior Jort van Geffen.

Nadat het geluks-engeltje MSV’19 opnieuw bijstond, met een situatie waarbij de bal onderkant lat terug het veld instuitte en het alweer Nico Verburg was, die de rebound niet kon afmaken, brak de rust aan met een comfortabele 0-2 voorsprong voor het team van coach Edwin de Bruin.

Ook de tweede helft begon MSV’19 aanvankelijk goed. De wind had inmiddels plaats gemaakt voor een overvloedige regenval, maar dat mocht Scott van Ede niet deren. Hij veroverde namens MSV’19 de bal en soleerde vervolgens in de richting van het Zeister doel. Zijn eindschot kon ternauwernood nog tot corner worden verwerkt door doelman de Jonge.

Na nog een inzet van Merlijn van der Does (bal over) was het wat betreft de aanvallende daden van de MSV-ers gedaan en begon Zeist meer en meer het spel te bepalen, de Montfoorters ver terugdringend op de eigen helft.

Nauwelijks vijf minuten goed spel waren voor Zeist voldoende om de 0-2 achterstand om te zetten in een gelijkstand. Eerst was het Kevin van Schoonhoven die de thuisploeg op 1-2 zette vanuit een scherpe voorzet van Sharlo Galmo, drie minuten na de aansluiting viel de 2-2 via de net ingevallen Jeffrey Renzenbrink, die een prima voorzet met een fel schot kon afmaken.

Halverwege de tweede helft beging een verder goed leidende scheidsrechter N. Smit een blunder van jewelste.

Werd deze zelfde middag in de eredivisie al schande gesproken over de foute beslissing van topscheidsrechter Nijhuis, die Vitesse een penalty gaf, in plaats van een gele kaart voor theatermaker Traoré, daar maakte de heer Smit een zo mogelijk nog grotere blunder door gedecideerd naar de penaltystip te wijzen toen Zeist-speler Kevin van Schoonhoven uitgebreid en vrijwillig ging liggen in het zestienmeter gebied van MSV’19.

In tegenstelling tot zijn betaalde evenknie, Traoré van Vitesse hoefde de actie van van Schoonhoven niet eens bestraft te worden met geel, het leek er namelijk nog het meeste op dat de speler over de eigen benen struikelde. Het fluitsignaal van Smit leverde bij van Schoonhoven dan ook wel de meeste verbazing van alle spelers op, waarbij uiteraard een glimlach nauwelijks kon worden onderdrukt.

Het cadeautje werd vervolgens door Sharlo Galmo netjes uitgepakt, waardoor de Zeister ploeg van een 0-2 achterstand op een 3-2 voorsprong kwam.

In het verdere verloop van de wedstrijd werden Mark Kemp (Wouter Scholman) en Nick de Bruin (Robin Stokman) nog gewisseld, waren er nog gele kaarten (twee stuks) die aan Zeist-zijde vielen en waren Hugo Peters (redding doelman de Jonge) en Scott van Ede (schot te slap) nog dicht bij een gelijkmaker, maar beëindigde de absoluut jeugdige ploeg van Edwin de Bruin de strijd met de vierde-klasse veteranen uit Zeist toch enigszins teleurgesteld met een 3-2 verlies.

Aankomende zondag is de return op het Montfoortse Sportpark en met een verschil van slechts één doelpunt is MSV’19 zeker nog niet kansloos.