StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:04-05-2015
Bijgewerkt op:04-05-2015 11:24

Informatiemarkt over het herkennen van een beroerte

Bron: Dorien Houben
  

Op dinsdag 12 mei tussen 9.00 en 12.00 uur is er in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis een informatiemarkt ter gelegenheid van de Europese Dag van de Beroerte. In de centrale hal van het ziekenhuis kunnen bezoekers zich laten voorlichten over het herkennen en voorkomen van een beroerte. Daarnaast zijn er op inschrijving verschillende gezondheidstesten, zoals bloeddruk meten en het bepalen van cholesterol-en glucosegehalte.

De Dag van de Beroerte is in het leven geroepen om een beroerte te herkennen en te voorkomen, zodat levens kunnen worden gered. Een beroerte, ook wel een CVA genoemd, is een herseninfarct of hersenbloeding. De kans op ernstige lichamelijke en geestelijke gevolgen na een CVA kan sterk worden verminderd indien een CVA binnen 3 uur behandeld wordt. Het Hofpoort Ziekenhuis heeft een aparte Stroke Unit, een gespecialiseerde afdeling waar een CVA in deze acute fase behandeld wordt.

Informatiemarkt en gezondheidstesten

De informatiemarkt is geopend van 9.00 –12.00 uur. Er zijn CVA-verpleegkundigen en diëtisten aanwezig die voorlichting geven over het herkennen en voorkomen van een beroerte. Ook zijn er vertegenwoordigers de CVA-vereniging Samen Verder aanwezig.

Voor het bepalen van het cholesterol-en glucosegehalte is inschrijving verplicht. Bezoekers kunnen vanaf 8.50 uur een volgnummer bij de Informatiebalie halen. Er is voor 100 personen plaats om het cholesterol-en glucosegehalte te laten bepalen. De uitslagen worden genoteerd op een uitslagenkaart. Indien nodig krijgt de bezoeker het advies om naar de huisarts te gaan voor nader onderzoek.

Onderzoek toont aan dat 60% van de mensen die na een beroerte in het ziekenhuis is opgenomen, een hoge bloeddruk heeft. Naast hoge bloeddruk spelen ook andere risicofactoren als verhoogd cholesterol, roken, overgewicht en diabetes een belangrijk

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024