Geplaatst op:03-05-2015
Bijgewerkt op:03-05-2015 21:47

Sprookje v.v. Montfoort voorbij ondanks winst op VVA’71

Al wekenlang rafelde het degradatiedraadje voor Montfoort. Na een sterke, maar korte opleving, waarbij Montfoort in ruim 1 week 9 punten op het conto kon bijschrijven ontbrak in de wedstrijden tegen respectievelijk Jodan Boys en Huizen de nodige beleving, waar “The Orange Machine “zo om geroemd werd, waardoor er voor de laatste 2 wedstrijden nog maar een flinterdun draadje resteerde

Winst was voor de thuisploeg dan ook een must, terwijl men ook afhankelijk was van de resultaten van de anderen.

VVA’71 was nog volop in strijd voor de 3e plaats en dus nacompetitie, maar in de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter van de Berg uit Almere, was daar , zeker in de 1e helft, nauwelijks wat van te merken. Montfoort daarentegen speelde eindelijk weer eens gedreven en creëerde daarbij ook de nodige kansen. Na een half uur spelen werd de inzet beloond toen de “kleine “ Bart Roelofs als een duveltje uit een doosje doelman Jaimy Schaap verschalkte.

Enkele minuten later ging Luud Eijkemans binnen de 16 meter in de fout en de toegekende strafschop werd door medetopscoorder Sven van Vuuren feilloos benut. De 2-0 werd ook de ruststand en was ook mede door de inzet dik verdiend.

In de 2e helft werd het spel van VVA’71 grimmiger en het vuurtje werd dan ook goed aangewakkerd door trainer Johan de Man. Van het goede spel van de thuisploeg in de 1e helft was weinig meer over en het was aan keeper Vianen te danken, dat de aansluitingstreffer lange tijd uitbleef.

In de 60e minuut ging verdediger Artien echter op nagenoeg dezelfde plek als Eijkemans in de 1e helft in de fout en het was Rogier Gerritsen, die de bal buiten bereik van doelman Vianen in de verste hoek plaatste.

Even zag het er naar uit, dat Montfoort onder de druk zou bezwijken, maar vlak voor tijd was het Bart Roelofs, die aan alle onzekerheid een einde maakte en met een gerichte strafschop de eindstand bepaalde op 3-1.

Dat het draadje flinterdun was bleek na het fluitsignaal. DFS won en men  hoopte nog dat ODIN’59 de winst in eigen huis zou houden. Enkele minuten later werd degradatie een feit , omdat een heel belangrijk punt mee naar huis nam en door Montfoort niet meer was te achterhalen.

Met de degradatie kwam er een voorlopig einde aan een voor Montfoort toch wel gedenkwaardige periode. Scheidend voorzitter Dick ten Hoonte kan, in tegenstelling tot vele andere grote clubs, zeggen, dat zijn “cluppie” TOP-klasse heeft gespeeld.

Met de terugkeer naar de 1e klasse staat de club weer met beide benen op de grond. Montfoort kan weer rustig gaan bouwen en er zullen ongetwijfeld de nodige derby’s gespeeld worden.

Zaterdag aanstaande speelt Montfoort zijn laatste wedstrijd tegen Bennekom en dan zit het seizoen er definitief op.