Geplaatst op:19-04-2015
Bijgewerkt op:19-04-2015 20:10

Vierde zege v.v. Montfoort blijft uit bij Jodan Boys

Na 3 overwinningen op rij vond Montfoort verrassend weer aansluiting bij de concurrentie als het gaat om het spelen van promotie/degradatiewedstrijden. Een zege op het Goudse Jodan Boys zou Montfoort nog dichter bij behoud in de Hoofdklasse brengen.

De zege op Achillesveen leverde wel enige gele kaarten op, waardoor Masies Artien van de kant moest toekijken, evenals Nick van Luinen. Terug in de basis stond Sven van Vuuren.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Vivian Peeters uit Sevenum (L) zocht de thuisploeg de aanval en hanteerde daarbij vooral de lange bal. Dat leverde na een kwartier spelen het beoogde resultaat op toen Remco de Rijk met een ferme kopbal doelman Vianen verschalkte.

Opvallend was in het verdere verloop van de 1e helft , dat vooral spelers van Montfoort nog wel eens uitgleden op het kunstgras, waardoor er soms hachelijke situaties konden ontstaan.

Na bijna een half uur spelen moest verdediger Brandsma dan ook binnen de 16 meter aan de noodrem trekken, met als gevolg een gele kaart en een strafschop voor Jodan Boys, die door Jorn van Lunteren snoeihard benut werd. Even leek het op een voortijdige beslissing, maar in de 36e minuut was het de mee opgekomen Chanan Brandsma, die de bal uit een afgeslagen aanval opving en de bal zeer bekeken in het doel plaatste. Deze aansluitingstreffer vlak voor rust zou wat kunnen betekenen voor de 2e helft.

Na rust keerde de lichtgeblesseerde Mitchell Bottenheft niet meer terug uit de kleedkamers en kreeg de van een langdurige blessure teruggekeerde Max Verweij opnieuw de kans om wedstrijdritme op te doen

De 2e helft was echter zeker geen kopie van de eerste helft. Montfoort probeerde het vooral in de combinatie te zoeken, maar daarbij ontbrak vaak de beslissende pass. Ook begon manipulatie en frustratie een rol te spelen, waardoor scheidsrechter Peeters nog wel eens handelend moest optreden. Bij één van de overtredingen ontving Chanan Brandsma zijn 2e gele kaart en moest Montfoort met 10 man proberen er nog minimaal 1 punt uit te slepen.

Met het inbrengen van Tolga Demirci kwam er meer dreiging in het spel van Montfoort, maar dit leverde geen doelpunten op, temeer ook daar de thuisploeg zich beperkte tot vertragen en het rücksichtloss wegknallen van de bal. Immers de punten waren in deze fase belangrijker dan de kwaliteit. De eindstand werd dan ook 2-1 voor Jodan Boys.

Mede door het verlies van alle concurrenten is de situatie voor Montfoort zeker nog niet hopeloos. Van de 3 wedstrijden worden de eerste 2 thuis afgewerkt en heeft Montfoort alles nog in eigen hand. Dat deze opgave niet gemakkelijk is beseft de gehele ploeg. Met het gezapige spelletje van afgelopen gaat de ploeg het natuurlijk niet redden en zal er dus uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Zaterdag is directe concurrent te gast op sportpark Hofland met in de gelederen oud v.v. Montfoortenaren Johan Verkerk en middenvelder Bilal Laoikili. Voor de ploeg van trainer Hijman een extra motivatie om er stevig tegen aan te gaan.