Geplaatst op:07-04-2015
Bijgewerkt op:07-04-2015 11:53

v.v. Montfoort boekt 2e overwinning in week tijd

Bron: Dick ten Hoonte

Afgelopen week stonden de inhaalwedstrijden tegen respectievelijk sdc Putten en FC Breukelen op het programma. Na deze wedstrijden kon de stand opgemaakt worden en zou duidelijk worden wat de vooruitzichten voor de Orange Machine zouden zijn.

In de doordeweekse wedstrijd tegen Putten werd de ploeg uit diezelfde plaats met een onverwacht ruime, maar zeer terechte, 2-4 overwinning aan de kant gezet. Daarbij viel vooral op, dat de ploeg van trainer Hijman na een achterstand niet direct de koppen liet hangen en , niemand uitgezonderd, streed voor elke meter.

Afgelopen zaterdag betrof het opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen FC Breukelen, een ploeg , die na een goede competitiestart in het nieuwe jaar stroef draait en een overwinning voor lijfsbehoud goed kon gebruiken.

Montfoort moest het doen zonder de tot aan het einde van het seizoen geblesseerde Joey van Ede en aanvoerder Joost van Apeldoorn, die in de wedstrijd tegen Putten opnieuw tegen een ongelukkige gele kaart aanliep. Ook kon er geen beroep gedaan worden op Jeroen de Vlieger, die een weekendje weg was.

De wedstrijd, die onder leiding stond van de welbekende scheidsrechter Roelof Luinge, begon even na half 3 en het was Montfoort, dat de thuisploeg direct op de huid zat. Al na iets minder dan 10 minuten spelen was het raak en het was Chanan Brandsma , die uit een mooie combinatie de trekker mocht overhalen.

Breukelen leek wakker geschud, maar slaagde er niet echt in een vuist te maken. Het gevaar moest vooral van de vleugels komen. Even leek een afstandsschot roet in het eten te gooien voor Montfoort, maar de “dwarrelbal “ belandde uiteindelijk op de paal.

Na rust was het opnieuw Montfoort, dat een overwicht had en dito mogelijkheden creëerde om de wedstrijd voortijdig te beslissen. Voor de thuisploeg zat het duidelijk niet mee, want de enige kans, die de ploeg kreeg in de 2e helft belandde via de vingertoppen van de opnieuw goed acterende Robin Vianen op de deklat. Enkele minuten later, nadat Mitchell Bottenheft in het veld gekomen was, was het die dekselse Bart Roelofs, die zijn 3e treffer van deze week aantekende en zijn ploeg op een dikverdiende en definitieve voorsprong zette. De 0-2 werd tevens de eindstand.

Door de winst in deze 2 wedstrijden heeft Montfoort de kansen op lijfsbehoud voor de volle 100% benut en heeft men aansluiting gekregen met de concurrentie. Het is voor trainer Hijman te hopen, dat de ploeg deze flow ook in de komende weken kan vasthouden. De achterstand op Volendam en Bennekom bedraagt nog 3 punten en ook DFS en Breukelen mogen geen steken meer laten vallen. Kortom , de competitie voor wat betreft degradatie, gaat een bijzonder slot tegemoet en Montfoort heeft alle kansen opeens weer in eigen hand. Voorwaarde is wel, dat er gewonnen wordt.

De eerstvolgende wedstrijd is die tegen de nummer 4 en eveneens debutant Achillesveen uit Veen. In de heenwedstrijd kon Montfoort lang meekomen, naar moest de ploeg in de slotfase in Veen de punten achterlaten. In de afgelopen week is er echter het nodige vertrouwen verzameld en lijkt de ploeg van trainer Hijman het “netje”beter te vinden dan in alle wedstrijden daarvoor. De wedstrijd begint om 14.30 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Roeleveld uit Vinkeveen.