StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:27-03-2015
Bijgewerkt op:27-03-2015 17:48

Afscheid burgemeester Bert Jansen

Bron: redactie RSM Aad van der Veen
  

Op 26 maart nam Montfoort officieel afscheid van burgemeester Bert Jansen, die na een periode van 12 jaar burgemeesterschap van zijn pensioen gaat genieten. Er was van 17.30 tot 19.30 de gelegenheid voor de inwoners van Montfoort Bert de hand te schudden, vergezeld van vele cadeaus. Maar eerst was er een formele buitengewone raadsvergadering in de Commanderij, waar veel sprekers de loftrompet over Bert afstaken. Hier een korte samenvatting van alles wat er is gezegd.

Als eerste sprak de Commissaris van de Koning, Dhr. Van Beek. Hij sprak over Bert als een aimabel mens, die joviaal en zeer toegankelijk was. Hij had zowel aandacht voor de jeugd als voor de ouderen, maar was daarnaast altijd aanwezig bij calamiteiten. Zijn passie en gedrevenheid kende vele vlakken, zowel het Groene hart, als de Utrechtse waarden waren voor hem qua samenwerking van groot belang. Deze burgervader aldus volgens de Commissaris had een moeilijk besluit genomen, door plaats te maken i.h.k.v. alle lopende onderzoeken in Montfoort, wat hem zeer te prijzen viel. De CdK slot af met een gedicht van Toon Hermans “De Troubadour”.

   

Hierna kreeg mevrouw Lejeune namens de raad het woord. Zij refereerde aan zijn eerste taak in 2003, toen hij aantrad. Hij moest gestalte gaan geven aan het dualisme, maar er is heel wat water door de Hollandsche IJssel gestroomd, voordat dit was gerealiseerd. Hij werd soms ook met onmogelijke opdrachten door de raad op pad gestuurd, maar kwam altijd met een degelijke oplossing weer terug. Daarnaast vervulde Bert allerlei sociale functies en had zelfs in een rol in een heuse sinterklaasfilm. Naast de voorbereiding voor de komende Tour de France lag zijn interesse bij de oudheidkunde van Montfoort. Daarom kreeg hij dan ook van de Raad een prachtige kast (thuis bezorgd) die na een stoffig leven op de zolder van het oude Stadhuis helemaal gerenoveerd op zijn kamer stond.

Daarna was het de beurt aan locoburgemeester Jan Vlaar. Deze gaf aan dat Bert in de college vergaderingen altijd enthousiast en inspirerend was. Maar daarnaast ook altijd bij openingen van diverse zaken binnen de gemeente aanwezig was. Hij sprak over een collegevoorstel waar Bert geen weet van had, maar dat inhield dat Bert werd voorgedragen voor het ereburgerschap van de gemeente Montfoort. (zie hier voor het separate artikel op onze website). Jan Vlaar sloot af met een dankwoord namens alle huidige en voormalige wethouders waar Bert mee had samengewerkt.

Mevr. Kallen, waarnemend burgemeester van IJsselstein sprak daarna kort tot Bert en zijn echtgenote Mary. Haar dank ging vooral uit naar de sinds januari 2013 gestarte UW samenwerking met haar gemeente. Zij memoreerde daarbij tevens dat de toenmalige burgemeester Patrick van de Brink en Bert een dag van gemeente wisselden, wat zelfs de landelijke media haalde. Er staat nu een degelijke organisatie, die dankzij jou Bert als voorzitter van de stuurgroep veel wederzijds respect en expertise heeft opgeleverd.

Hierna kreeg kort burgemeester Verhoeve van Oudewater het woord. Hij prees zijn collega vooral voor datgene wat hij voor de Lopikerwaard en in het bijzonder de Utrechtse Waarden heeft gedaan. Deze blijken van waardering gingen gepaard met 2 prachtige broedkorven.

Hierna was het woord aan burgemeester Koos Jansen die sprak namens de burgemeesterskring van Utrecht. Hij sprak namens alle Utrechtse collega’s zijn dank uit aan Bert, die veel waardering en sympathie voor hem hadden. Bert Jansen was 7 dagen per week en 24 uur per dag met hart en ziel burgmeester van Montfoort. Hierna volgden nog een aantal prachtige anekdotes die beiden hadden meegemaakt. Bert en Mary het ga jullie goed en zoals bekend de koffie staat nog altijd klaar voor jullie.

Toen was het woord aan de heer Bos van de VRU. Ook hij sprak over de passie die Bert Jansen had met alles wat er in de samenleving gebeurt. Vooral de brandweer had zijn warme aandacht, naast alle overige veiligheidsaspecten van onze gemeente. Tevens zaten ze beiden in een commissie “internationaal ”van de VNG, waarin alles draaide om rampenbestrijding. In dat kader hadden ze een bezoek gebracht aan Syrië wat heel veel indruk had gemaakt.

Tot slot kreeg Bert zelf het woord. Hij begon met te stellen dat hij altijd de regie in handen wilde houden, maar dat hij deze nu een beetje kwijt was vanwege alle lovende woorden. Hij bedankt alle aanwezigen, familie, raads- en oud raadsleden, forumleden, wethouders en overige aanwezigen voor hun aanwezigheid vandaag. Daarna schetste hij nog eens waar hij de afgelopen 12 jaar aan diverse activiteiten in onze gemeente had deelgenomen. In het bijzonder de periode van het carnaval wilde hij nogmaals benoemen, omdat hij dan (noodgedwongen) de sleutel van de stad aan de Prins moest overhandigen. Maar dat hij zich daarna zich toch vol overtuiging in het feestgedruis mengde.

 

Hij vraagt de inwoners van Montfoort om hun vertrouwen in de gemeente en haar politiek terug te vinden, ondanks de vaak negatieve publiciteit in de media (lees AD). Zijn echtgenote Mary is tijdens deze moeilijke periode zijn steun en toeverlaat geweest waar hij haar heel dankbaar voor is. Hij bedankt een ieder voor het organiseren van dit afscheid, zal het besturen gaan missen, maar gaat nu echt genieten van zijn pensioen.

Hierna volgen nog enkele beelden van de receptie in de St. Joseph, waar ruim 300 inwoners op af waren gekomen.

   

Met dank aan het team van de St. Joseph (foto P vd Dungen)

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024