StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:15-03-2015
Bijgewerkt op:15-03-2015 14:35

Degradatie v.v. Montfoort dichterbij na nederlaag tegen concurrent DFS Opheusden

Bron: Dick ten Hoonte
  

Een doordeweekse bowlingavond moest er aan bijdragen, dat bij Montfoort in de beslissende fase van de competitie alle neuzen dezelfde kant opstonden. De ploeg was na de nederlaag tegen NSC Nijkerk behoorlijk gefrustreerd.

Daarbij kwam tot overmaat van ramp ook nog eens, dat er 4 gele kaarten voorgeschoteld werden met als gevolg schorsing voor 1 wedstrijd. Sven van Vuuren, Nicolai Verbiest, Nick van Luinen en aanvoerder van Apeldoorn moesten in het duel tegen DFS van de kant toekijken, waardoor er een beroep gedaan werd op 3 ervaren rotten, die tot aan deze zaterdag hun wedstrijdjes in het 4e speelden.

Gerben Drost, Wouter Agterberg en Jeroen de Vlieger, allen acterend in de succesperiode van de Orange Machine wilden hun cluppie niet laten stikken en lieten daarmee zelfs hun eigen belangrijke competitiewedstrijd tegen het altijd lastige DHSC 2 schieten.

Met al zijn ervaring startte voetbalcoryfee de Vlieger zelfs in de basis, waardoor Masies Artien opschoof naar de rechtsbackpositie. Ook was er een plekje ingeruimd voor Yorno Vork, die na afloop kon terugkijken op een goede en degelijke wedstrijd.

Na een deastreus competitiebegin kwam de ploeg uit Opheusden al snel zonder hoofdtrainer te zitten, maar gelukkig wist men in streekgenoot Jan van Deinsen ( Ex-Feijenoord, Vitesse en Go Ahead Eagles) een goede en ervaren opvolger te vinden, die er toch in slaagde om met zijn ploeg de nodige puntjes te verzamelen. Montfoort was dus gewaarschuwd , want in deze ontmoeting zou DFS ongetwijfeld uit een heel ander vaatje tappen dan in de heenwedstrijd toen de ploeg een gemakkelijk slachtoffer was.

Vanaf de 1e minuut golfde de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Elissen uit Udenhout, heen en weer en kregen beide ploegen mogelijkheden om op voorsprong te komen. In deze fase ontpopte Robin Vianen zich weer eens als de betrouwbare sluitpost. Immers leek hij zijn plek kwijt te raken aan Dennis Vink of Michiel Belhadj na een iets mindere periode, maar in deze wedstrijd maakte de aankomend jurist duidelijk, dat er met hem niet te sollen valt.

De thuisploeg werd hevig aangemoedigd  en bij balbezit van die “Lange” scandeerde de supporters regelmatig zijn naam.

Na ruim een half uur spelen kreeg de al veel geplaagde trainer Hijman opnieuw met de nodige ellende te maken toen middenvelder Joey van Ede kermend van de pijn uitviel met het naar laat aanzien een hamstringblessure. Als vervanger viel de keuze op Nayshell Marchena, die na een schorsing van 4 wedstrijden eindelijk weer aan de bak mocht. In de laatste fase van de 1e helft kreeg ook Montfoort een prima kans om op voorsprong te komen, maar de bal uit een voorzet belandde uiteindelijk op de deklat.

In de 2e helft slaagden de gasten in de beginfase er in iets meer druk te zetten en mogelijkheden te creëren. Waarom de ploegen onderin de Hoofdklasse werd langzamerhand steeds meer duidelijk. Zeker niet omdat beide slecht voetbal op de grasmat neerlegden, maar vooral omdat het beiden ontbreekt aan scorend vermogen. Doelpunten zouden dan ook in deze wedstrijd schaars blijven, terwijl beide ploegen best de nodige kansen kregen om op voorsprong te komen. Naarmate de 2e helft vorderde werd het spel iets grimmiger en let zelfs de ervaren Jan van Deinsen zich  dermate emotioneel gaan, waarbij hij zelfs ver buiten zijn “Comfortzone “kwam.

Met nog ruim 10 minuten te spelen besloot trainer Hijman tot een alles –of-niets systeem en kwamen routiniers Wouter Agterberg en Gerben Drost in het veld. Nog geen minuut later keek Montfoort echter tegen, wat later zou blijken, een definitieve achterstand aan. Het was Mike Louwaars, die zijn team in alle staten bracht. Het slotoffensief van de thuisploeg mocht niet meer baten, in de stand kwam geen verandering meer.

Na dit verlies rijst bij velen de vraag of Montfoort er nog  in kan slagen om directe degradatie te ontlopen. Gisteren kon als excuses gebruikt worden, dat 4 basisspelers door schorsing ontbraken, maar daarmede zou je de vervangers tekort doen. Het ontbreekt Montfoort vooral aan scorend vermogen en natuurlijk het nodige geluk.

De vraag is natuurlijk of trainer Hijman in de komende wedstrijden opnieuw een beroep zal doen  op de ervaren garde of dat dit eenmalig was. Met de Vlieger in de verdediging klonk weer die zeer herkenbare, soms schelle, maar vooral coachende stem en wellicht kan ervaring een bijdrage leveren om die directe degradatie te ontlopen.

Feit is, dat mede door deze nederlaag het draadje wel heel erg dun is geworden en de ploeg het komende zaterdag moet opnemen tegen promotiekandidaat Stedoco. Echter hoop doet leven en elke wedstrijd staat op zichzelf. De wedstrijd op sportpark Hofland begint om 14.30 uur.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024