StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-03-2015
Bijgewerkt op:08-03-2015 22:02

Tennis voor 55+ bij Tennisvereniging Montfoort

Bron: Hans Kolfschoten
  

Binnenkort start Tennisvereniging Montfoort met tennislessen, speciaal gericht op ouderen.

Met dit unieke initiatief wil de Tennisvereniging er mede toe bijdragen dat oudere, maar nog wel sportieve mensen actief aan het bewegen gaan en de tennissport is met name een activiteit die tot op hoge leeftijd kan worden beoefend.

Aan de basis van een leuke sportieve activiteit staan gewoon wat lessen, aldus een van de initiatiefnemers, Anton van de Berg, zelf al vele jaren actief bij de tennisvereniging en qua leeftijd horend bij de doelgroep, op wie de tennisvereniging de pijlen richt.

Dat voorkomt blessures en maakt dat je, ook nog op wat oudere leeftijd, de basisprincipes van het tennissen aanleert, vervolgt van de Berg.

Bovendien zorgt het leren tennissen in groepsverband er meteen voor dat je wat tennisvrienden opdoet, waarmee het in het begin heel leuk is om een balletje te gaan slaan. In een wat later stadium sluit je dan gewoon aan bij de seniorengroep waarvoor de tennisvereniging Montfoort een aantal speciale dagen organiseert, zoals iedere week een zogeheten label-dag (de leden leveren hun tennispas in en worden vervolgens ingedeeld per baan, om met een willekeurige partner en tegenstanders een wedstrijd te spelen), koffie-tennis, een aantal competities en toernooien.

In principe zijn de lessen vooral bedoeld voor mensen die kennis willen maken met de tennissport, maar omdat de lessen onder leiding staan van een professionele tennistrainer, staat de inschrijving ook open voor mensen van 55 jaar en ouder, die al tennissen of al getennist hebben, maar die hun vaardigheden nog eens willen toetsen of bijschaven.

Start van deze tennislessen is 8 april en dan vervolgens wekelijkse lessen tot en met 27 mei.

Voor de gehele cursus betaal je € 75,00. Je hoeft in beginsel niet meer aan te schaffen dan een sportieve outfit, voor een tennisracket wordt namelijk gedurende de cursus gezorgd.

Meer inlichtingen of meteen inschrijven? Mail naar hanskolfschoten@gmail.com.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024