StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:06-03-2015
Bijgewerkt op:06-03-2015 17:09

Gouden huwelijk in Montfoort

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Burgemeester Van Eijk en de pers brachten vrijdag 6 maart een bezoek aan Loes Gomersbach-Lith en Gerrit Gomersbach, die de dag daarvoor hun 50-jarig huwelijk vierden.

Loes vertelde dat ze al “Haar leven lang” verliefd was op Gerrit. “Ik was vier jaar, hij woonde vlakbij om de hoek bij ons in Utrecht en ik was helemaal weg van hem. Hij rook zo lekker. Maar ja, Gerrit is vijf jaar ouder en zag me voorlopig niet staan. Ik kwam hem vaak tegen, onze moeders waren vriendinnen. En ik was zo jaloers als hij met een ander meisje was..”

Als dienstplichtig militair werd Gerrit jaren later naar Nieuw Guinea uitgezonden. De toen 13-jarige Loes wist dat hij graag post ontving en was een van de meisjes die hem regelmatig brieven stuurde. Ze mocht mee om hem te verwelkomen op Schiphol. Ze zochten elkaar steeds vaker op en op haar 16e verjaardag kregen ze echt verkering.

Gerrit had met een paar vrienden een eilandje gehuurd op de Loosdrechtse plassen. Met hun zeilboten voeren ze daar regelmatig heen en overnachtten in een tentje op “hun” eiland. Helaas was de vader van Loes er fel op tegen dat Loes daar bleef slapen, zo ging dat in die tijd. Dus ze werd ‘s avonds keurig thuis afgezet en 's morgens weer opgehaald.

In 1965 kreeg Gerrit, die bij de politie werkte, een huis aangeboden in Utrecht en trouwde het stel. Beiden waren actief in de sport. Gerrit o.a. als jeugdwedstrijdsecretaris bij DOS.


1965

2015

Loes werkte eerst bij het Humanistisch Verbond, maar haar vader adviseerde haar om ambtenaar te worden waarna ze op het stadhuis ging werken. Ze gaf haar werkzaamheden op het stadhuis voorlopig op toen hun zonen Erik en Ralph geboren werden. Later ging Loes verkeersexames op scholen afnemen en vond fantastisch werk  bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

Voor de kinderen trokken Loes en Gerrit naar Montfoort. Vooral Loes moest wennen aan de rust, en miste de Dom. Maar al snel pakten ze hun hobby’s weer op. Bridgen, lezen, de prijzen voor de bingo van Les Amis d’Orange regelen, naar de caravan op Renesse. Ook de computer, tablet en smartfone kent geen geheimen voor hen. “We hebben een “Koffie-op-zondag-app. Reuze gezellig en makkelijk afspreken.”

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024