Geplaatst op:01-03-2015
Bijgewerkt op:01-03-2015 16:24

v.v. Montfoort glipt binnen 2 minuten overwinning uit de vingers

Van de plusminus 15 ontmoetingen slaagde Montfoort er slechts een enkele keer in de volle 3 punten binnen te slepen tegen de ploeg uit Heemskerk.

Al jarenlang is ODIN’59 een ploeg, die geldt als een degelijke middenmoter, maar nooit tot de top behorend. Dit seizoen lijken ze echter een uitzondering op die regel te maken , want na 17 wedstrijden en een periodetitel op zak staat de ploeg op een vooralsnog 1e plaats en komt promotie in zicht.

Dat Montfoort in zwaar weer verkeert is voor iedereen, die de club lief is, meer dan duidelijk. Weliswaar heeft de ploeg van trainer Hijman 2, respectievelijk 3 wedstrijden achterstand op de directe concurrentie , maar als die wedstrijden niet in winst worden omgezet lijkt degradatie slechts een kwestie van tijd. Hoe mooi zou het dan ook zijn als de wederopstanding zou worden ingezet tegen de koploper.

Zonder Sven van Vuuren (bank) en de geschorste Tolga Demirci startte de thuisploeg furieus en al in de 1e minuut creëerde de ploeg een goede mogelijkheid om de score te openen. De actie stierf echter in schoonheid. Zeker het 1e kwartier stond ODIN’59 behoorlijk onder druk, maar waakzaamheid was geboden, want vanuit de counter kwam er bij de gasten vooral dreiging van de vleugels.

Na een half uur spelen kwam er voor Montfoort de beloning, waarbij de ploeg geholpen werd door het veld en keeper van Dijk, die bij een terugspeelbal over de bal heen maaide en Mitchell Bottenheft in staat stelde de dikverdiende 1-0 aan te tekenen.

Duidelijk werd, dat ODIN’59 na de rust uit een ander vaatje moest tappen. Immers aan de ploeg was tot dan toe niet te zien dat zij de koploper van de Hoofdklasse was.

Gevolg was dan ook, dat de ploeg van Mark Evers meer de aanval zocht zonder echt grote kansen te creëren. Wel werd de sfeer in het veld iets grimmiger, wat het spel wel spannender, maar niet aantrekkelijker maakte.

Ver in de 2e helft had spits Bottenheft de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen, maar opnieuw ontbrak het nodige geluk. Even later werd aan de andere kant duidelijk, dat een ploeg, die bovenaan staat wel over het nodige geluk beschikt. Immers, tot een kwartier voor tijd was doelman Vianen nauwelijks getest, maar binnen 2 minuten was de wedstrijd volledig gekanteld. Eerst was het een overtreding binnen de 16 meter, die door Thom de Vries in een doelpunt werd omgezet en nog geen minuut later was het Cerillo Cijntje, die de Montfoortse goalie kansloos liet. De klap kwam hard aan en ook al probeerde Montfoort er nog alles aan te doen om een puntje te sprokkelen, het mocht ondanks de goede bedoelingen niet baten. De eindstand werd dan ook 1-2 en liep de koploper verder uit op de concurrentie in strijd om het kampioenschap.

Ook de concurrentie van Montfoort nam enige afstand, waardoor de ploeg iets vaster op de laatste plaats kwam. Toch heeft Montfoort nog alle mogelijkheden om het vege lijf te redden als het gaat om directe degradatie. De komende 2 weken zijn dan behoorlijk bepalend. Aankomende zaterdag staat de ontmoeting tegen NSC (18 uit 17) op het programma en de week daarna zal Montfoort de strijd thuis tegen DFS (16 uit16) uit Opheusden aanbinden.

Ook al verloor Montfoort van de koploper, met het vertoonde spel zou je toch denken, dat Montfoort het geluk wel eens aan haar zijde zou moeten krijgen.