Geplaatst op:09-02-2015
Bijgewerkt op:09-02-2015 19:03

MSV’19 naar 9 punten in 2015

Bron: Hans Kolfschoten

MSV’19 begon prima aan de thuisklus tegen het bezoekende Vreeswijk. De wedstrijd kwam op de wagen toen Charles Maas namens de Montfoorters een prima voorzet afgaf, die door Mark Kemp ineens op de slof werd genomen. Zijn schot verdween over het doel. Vervolgens was opnieuw Maas gevaarlijk. Ditmaal veroverde hij de bal op zijn directe opponent en kapte hij daarna de volgende tegenstander uit. Zijn schot op het doel ging echter net naast.

In tegenstelling tot het spelbeeld leek tegenstander Vreeswijk op voorsprong te komen, toen een terugspeelbal van de Montfoortse verdediging pardoes kon worden opgepakt door Vreeswijk-speler Bas Arendse. Doelman Wesley Oostrom kreeg, tot opluchting van de thuisclub nog een voet achter de inzet van Arendse, waarna MSV-er Ralph Kolfschoten de bal over de achterlijn kon werken.

Even later was het weer de Montfoortse ploeg, die gevaar kon stichten. Wederom Charles Maas kreeg de bal uitstekend voor het doel van de Vreeswijkers, maar ditmaal waren er geen MSV-voorwaartsen die het werk van Maas konden afmaken.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor MSV. Een inzet van Mark Kemp raakte de lat, waarna de terugspringende bal koelbloedig door de meegekomen verdediger Daan van Lieshout (één van de in de basisopstelling van Edwin de Bruin opgenomen A-junioren) in het doel werd gewerkt: 1-0 voor de thuisclub.

Hierna waren er enige mogelijkheden voor Vreeswijk. Een afstandsschot van Sabir Verkleij kon onschadelijk worden gemaakt door MSV-goalie Oostrom en Oostrom bracht opnieuw redding op een fantastisch ingeschoten vrije trap van Vreeswijk-aanvoerder Blaas.

De aantrekkelijke eerste helft werd besloten met een prachtige dieptepass van Mark Kemp op Roel Oostveen, waarbij Vreeswijk-keeper Wesley Keiman zich met een prima redding kon onderscheiden, zodat de rust aanbrak met de 1-0 voorsprong van MSV’19 op het bord.

Waar de eerste helft duidelijk in het voordeel van de thuisclub werd gespeeld, zo had het bezoekende Vreeswijk de tweede helft in handen. Waar aanvankelijk nog een score van Roel Oostveen (terecht) wegens buitenspel werd geannuleerd en ook een afstandsschot van Mark Kemp uitstekend door Vreeswijk-doelman Verkleij werd gepareerd, bleef MSV’19 gedurende de hele tweede helft achter de feiten aanlopen en was het verder niet bij machte om ook de mogelijkheden die door de Vreeswijk-defensie werden geboden, omdat het team, op zoek naar een gelijkmaker, ver naar voren voetbalde. Daar konden ook invallers Robin Stokman (voor Roel Oostveen) en de in het eerste team van MSV’19 debuterende Timo Bakker (voor Charles Maas), beiden A-junior, niets aan veranderen.

Een solo met een prima afsluitend schot van Vreeswijker Timo Meerding en een kopbal, eveneens van Meerding, brachten de thuisclub nog bijna in verlegenheid, maar tot tweemaal toe was keeper Wesley Oostrom hem de baas.

In blessuretijd was het opnieuw billenknijpen voor MSV’19 toen Vreeswijk nog een corner toegewezen kreeg. De bal kon echter door de MSV-defensie worden weggewerkt, waarna een prima leidende scheidsrechter Nouamani het laatste fluitsignaal afgaf.

MSV’19 wint in 2015 voor de derde maal op rij, waardoor het dit jaar al 9 punten wist bijgeschreven op het totaal.