StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-02-2015
Bijgewerkt op:03-02-2015 11:54

Dikke overwinning M.S.V. '19

Bron: Hans Kolfschoten
  

In een van de weinige wedstrijden die dit weekeinde doorgang vonden wist het Montfoortse MSV’19 goede zaken te doen in en bij ’t Goy.

Weliswaar kwam de formatie van trainer/coach Edwin de Bruin al binnen de vijf minuten spelen op een 1-0 achterstand, toen ’t Goy-speler Erik Donker door de MSV-defensie over het hoofd werd gezien en koelbloedig de geboden kans verzilverde, maar hierna rechtte de ploeg uit Montfoort de rug en vocht zich terug in de wedstrijd.

Was het na tien  minuten spelen nog een voor dubieus buitenspel vlaggende assistentscheidsrechter die zijn ploeg behoedde voor een gelijkspel, toen Roel Oostveen vrij voor doelman Mitchell Jongerius kon opduiken na een prima voorzet van Dyon Plas, kon Plas even later met een prachtige actie, waarbij hijzelf tot driemaal toe de bal kon terugveroveren, de 1-1 aantekenen.

Nog weer even later konden de ingezette A-junioren Daan van Lieshout en Jesse Kolfschoten hun stempel op de wedstrijd drukken. De verdedigend ingezette Daan van Lieshout wist met een bekeken dieptepass Jochem Baauw te bereiken en zijn eindpass op Jesse Kolfschoten kon door laatstgenoemde net niet meer goed worden geraakt, zodat doelman Jongerius van ’t Goy met de schrik vrijkwam.

MSV’19 leek een uitgelezen kans op een voorsprong te krijgen toen Roel Oostveen werd neergehaald in het 16-meter gebied van ’t Goy. De penalty die Dyon Plas te nemen kreeg werd echter uit het doel geranseld door keeper Jongerius en MSV’19 hield slechts een corner over aan de situatie. Bij deze hoekschop raakte Dyon Plas vervolgens geblesseerd aan het hoofd (bij controle bleek hij een hersenschudding te hebben overgehouden) en moest hij even later het veld verlaten.

Zijn vervanger werd Ralph Kolfschoten, zodat de als laatste man begonnen Scott van Ede een linie kon worden doorgeschoven. Ondanks het gemis van Plas bleek MSV’19 door deze omzetting in het geheel sterker geworden en wist het de teleurstelling over de gemiste penalty goed op te vangen.

’t Goy kreeg nog wel enige kansen op een nieuwe voorsprong, maar MSV-doelman Wesley Oostrom wist zijn doel schoon te houden, waarbij hij vooral prima wist in te grijpen bij een van richting veranderde de bal die bijna de doellijn van MSV’19 passeerde. Een tweede hachelijk moment ontstond er nog voor het doel van MSV, toen MSV-er Daan van Lieshout onbedoeld een buitenspel situatie teniet deed, maar goed ingrijpen van medeverdediger Ralph Kolfschoten voorkwam dat ’t Goy kon profiteren van het foutje.

De tweede helft brak aan met een 1-1 gelijkspel.

Al in de derde minuut was er een tweede penalty voor MSV toen Jacco Odijk van ’t Goy MSV-er Leroy Schrijvershof onreglementair afstopte. Deze tweede kans werd vervolgens door Scott van Ede namens de Montfoorters wel verzilverd, waardoor de bezoekers op een 1-2 voorsprong kwamen.

Een prima dieptepass van Jochem Baauw op A-junior Daan van Lieshout en een dito voorzet van laatstgenoemde zorgde er vervolgens voor dat Jesse Kolfschoten met het hoofd de 1-3 kon binnenknikken, waarmee de inzet van de A-junioren wederom voor succes zorgde.

De 1-4 leek er vervolgens ook aan te komen. Een schot van Roel Oostveen werd verwerkt door ’t Goy-goalie Jongerius, maar scheidsrechter Ozyar uit Alkmaar zag gelijktijdig een overtreding op MSV-speler Jurgen van der Hoeven en wees wederom gedecideerd naar de stip.

Ook nu weer wist doelman Jongerius echter de inzet van elf meter (Scott van Ede) te keren, waarmee hij namens ’t Goy absolute man van de wedstrijd werd.

Bij deze situatie kwam ’t Goy echter wel met 10 man te staan, omdat Quinten Dubendorfer met zijn tweede gele kaart van de dag naar de kant moest.

Tot tweemaal aan toe kreeg Roel Oostveen voor de Montfoorters kans op uitbouw van de voorsprong, maar eenmaal kopte hij over de deklat en eenmaal werd de score afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens was Oostveen opnieuw belangrijk toen hij Charles Maas wist vrij te spelen. De inzet van Maas verdween echter in het zijnet.

Beide spelers (Maas en Oostveen) waren tenslotte toch nog succesvol toen een voorzet van Maas door Oostveen werd ingekopt en MSV dus toch op de 1-4 voorsprong kwam.

Hierna wist Scott van Ede de voorsprong uit te bouwen naar 1-5. Waar hij  met zijn rechter nog vol de doelman raakte kon hij de rebound met links fraai in de bovenhoek van het doel draaien.

Direct na de aftrap van ’t Goy wist MSV de bal te veroveren en kreeg Jesper Kolfschoten een uitgelezen kans om een doelpuntje mee te pikken: een voetje van een ’t Goy verdediger zorgde er echter voor dat de inzet niet succesvol bleek.

Aan het einde van de wedstrijd zag de derde A-junior van deze middag zijn aanwezigheid beloond.

Stonden Daan van Lieshout en Jesper Kolfschoten in het basis-elftal van Edwin de Bruin, zo mocht Niek de Bruin de laatste minuten spelen als invaller voor Roel Oostveen. Wat een debuut: binnen de minuut scoorde de Bruin de 1-6.

Dat in de “dying-seconds” ’t Goy speler Erik van Bentum een eredoelpunt scoorde (2-6), daar maalde in het Montfoortse kamp niemand meer om.

’t Goy-MSV’19 eindigt in 2-6 voor de Montfoorters, waarmee de manschappen van Edwin de Bruin in 2015 na 2 wedstrijden spelen inmiddels de volle 6 punten hebben kunnen binnenhalen.

Wat deze punten waard zijn zal pas later blijken, omdat er ook dit weekeinde weer bijna geen wedstrijden doorgang vonden en de werkelijke plaats op de ranglijst dus lastig kan worden ingeschat.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024