StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-01-2015
Bijgewerkt op:03-01-2015 10:34

Nederlands Kampioenschap Speed Badminton

Bron: RAP Speeders
  

Zaterdag 27 december jl. werd voor de 3e keer het Nederlands Kampioenschap Speed Badminton gehouden in Alphen a/d Rijn. Sinds 27 september hebben NK Kampioenen 2013 Michiel Fleerkate en Timo van der Graaf in Oudewater een serie van Speedbadminton trainingen aangeboden als voorbereiding op het NK. Deze groep, de RAP Speeders, vaardigde met succes 8 spelers af naar het NK.

Recreatie klasse

In de recreatieklasse was het een onderonsje tussen spelers uit Montfoort in de heren singel, waar John van Echtelt en Willem de Koning de poulefase doorkwamen. De finale ging uiteindelijk tussen vrienden en teamgenoten Theo Vreeswijk en Johan Snitjer. In de poulefase waren ze elkaar al tegengekomen, waarbij Johan aan het langste eind trok in een zinderende eindfase van de 3e set. In de finale was het echter minder spannend door een vermoeiende dag en kon Johan gemakkelijk de Nederlandse titel in de singles opeisen. Samen met Theo was Johan ook succesvol in de herendubbel en kon zo 2 titels opeisen voor zichzelf. John en Willem pakten een goede 3e plaats in de herendubbels.

Open klasse

In de open klasse waagden Timo en Michiel zich aan een niveau hoger. Michiel deed mee aan de gemengde dubbels samen met Lisanne Ranzijn van SV Nieuwe Sloot Speeders. Geheel volgens plan pakten ze de Nederlandse titel gemengd dubbel zonder ook maar een set te verliezen. In de herendubbel ging het er spannender aan toe en was de eerste wedstrijd al meteen een soort finale. Tegen het eerst geplaatste duo konden Michiel en Timo in de 1e set geen vuist maken, maar draaiden de kansen in de 2e set die ook werd gewonnen. In de beslissende 3e set waren de scores gelijk en werden fouten steeds kostbaarder. Uiteindelijk werd er verloren, waardoor Timo en Michiel zich tevreden moesten stellen met de 2e prijs in het herendubbel. Timo haalde in de herensingles een mooie 3e plaats in een zeer sterk veld, waarbij de uiteindelijke NK Kampioen nog de nodige moeite had om te winnen in 3 sets van Timo in de poulefase.

Al met al een succesvol NK voor de RAP Speeders en een goed vooruitzicht op 2015 met een WK, verschillende toernooien en een nieuw NK in het verschiet. Daarnaast wordt er weer getraind vanaf 10 januari in Racketcentrum Oudewater, van 14:30 tot 16:00. Kom dus ook een keer langs voor een gratis proeftraining!

 
 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024