StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:08-12-2014
Bijgewerkt op:08-12-2014 10:40

v.v. Montfoort speelt verdiend gelijk tegen koploper VVA’71

Bron: Dick ten Hoonte
  

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het opnemen tegen koploper VVA’71, de ploeg waar voormalig Montfoortspeler de spitspositie inneemt.

Vorig seizoen slaagde Montfoort er in om tot twee maal toe te winnen van de ploeg, die, ook al zegt men dat niet hardop, aspiraties heeft om naar de TOPklasse te promoveren. Hoewel het gat tussen beide ploegen 12 punten bedraagt durfde men van tevoren nog niet te spreken over een “makkie”.

In tactisch opzicht had trainer Hijman een kleine aanpassing gemaakt. Joey van Ede moest ditmaal zijn verdedigende kwaliteiten laten zien en de weer in de basis teruggekeerde Joost van Apeldoorn startte dan ook als aanvallende middenvelder. Later in de wedstrijd haalde trainer Hijman met die positiewisseling dan ook zijn gelijk.

Vanaf de eerste minuut was VVA’71, dat druk zette op het Montfoortse doel en een doelpunt leek slechts een kwestie van tijd. In de 8e minuut werd die indruk dan ook bewaarheid toen Joey van Ede een overtreding maakte op Denny van Loen, eat een strafschop opleverde voor de thuisploeg. Daar waar Denny van Loen dacht het vonnis te vellen, was het Rogier Gerritse, dei de bal opeiste en zijn ploeg op voorsprong zette.

Even leek Montfoort niet meer onder de druk vandaan te komen, maar na een half uur spelen kreeg Montfoort steeds meer grip op de wedstrijd en creëerde men ook mogelijkheden. Het duurde echter tot de 44e minuut toen de inzet ook beloond werd.

Het was de gedreven voetballende Sven van Vuuren, die de hoekschop nam en de bal op maat speelde richting aanvoerder van Apeldoorn, die zich geen moment bedacht en met een onhoudbare volley keeper Nicholas Skverer verschalkte.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht en kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. Vooral in verdedigend opzicht streed men voor elke meter en ook daarin onderscheidde Joey van Ede zich in positieve zin. Jammer was het ditmaal, dat scheidsrechter de Jong de grip op de wedstrijd volledig verloor. Daar waar bij kleine overtredingen gefloten werd , werden zware overtredingen regelmatig verkeerd ingeschat en werd ook balvoordeel niet altijd even correct toegepast.

Het spel werd er daardoor ook niet beter op en er ontstond dan ook de nodige irritatie.

De aanval van Montfoort kon in de ogen van scheidsrechter de Jong niet veel goed doen en dat leidde tot de nodige frustratie. Nadat spits Bottenheft opnieuw afgefloten werd in de slotfase, daar waar geen sprake was van een overtreding, toonde hij zijn emotie door de bal hard op de grond te laten stuiteren, met als gevolg een 2e gele kaart en een voortijdige tocht richting kleedkamer.

De thuisploeg kon in deze slotfase geen vuist meer maken en Montfoort koesterde dit ene punt.

Door dit resultaat blijft Montfoort nog wel steken op een 12e plaats , maar een eerste overwinning voor de winterstop zou de nodige opluchting kunnen geven. Immers, iedereen in deze klasse kan van elkaar winnen en verliezen en juist tegen de ploegen bovenin laat de ploeg van Hijman zien wel degelijk mee te kunnen komen.

De laatste wedstrijd van dit jaar is echter niet de gemakkelijkste, namelijk tegen het uit de TOP-klasse gedegradeerde Jodan Boys. Na een matige seizoenstart lijkt de ploeg uit Gouda zijn ritme langzamerhand gevonden te hebben. Met de inzet en de teamgeest van afgelopen zaterdag dicht men Montfoort natuurlijk wel een goede kans toe om die belangrijke 1e overwinning te behalen. Dan zullen op defensief gebied de gelederen wel gesloten moeten zijn en in offensief opzicht het killersinstinct boven komen drijven. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024