Bijgewerkt op:24-11-2014 22:36

Luno pakt weer geen punten

Bron: Paul van Agthoven

MIA – LUNO

De door Carrosserie Bakker gesponsorde selectie moest dit weekend in Amersfoort spelen tegen MIA. Vorig seizoen zou dit de minst verre tegenstander zijn geweest , toevallig was het dit keer de langste autorit van het zaalseizoen. Het tweede mocht zoals altijd de spits afbijten en wederom met twee A dames in de gelederen, speelde het een prima wedstrijd. Was het begin nog moeizaam en leidde MIA met de rust; na de mandarijnen knokte LUNO zich terug in de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong. Jammer genoeg bleek de tweede helft net te lang te duren en verloor het uiteindelijk met 16-14, waar een gelijkspel verdiend had geweest!

Dan LUNO 1, nog steeds zonder Tobias, wist het dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden. En niets was minder waar. MIA had zo een tegenstander van vorig zaalseizoen kunnen zijn. Snelle dames met een goed schot, sterk reboundende heren die ook nog eens gemakkelijk scoorden. LUNO kon er niet veel tegen in brengen. Binnen een minuut of 10 was de stand al 5-0. Aan de inzet en wil lag het niet maar LUNO was simpelweg niet sterk genoeg om MIA af te stoppen. De rust werd behaald met een 13-5 achterstand, tja en een echte wedstrijd zat er niet meer in. Dus zo goed mogelijk ons spel proberen te spelen en leren van deze wedstrijden is dan het devies. Je wordt tenslotte individueel beter van dit soort wedstrijden. Je speelt tegen sterke tegenstanders dus daar moesten we ons voordeel uit halen.

Uiteindelijk werd het na rust 10-6 en verloor LUNO dus weer met 23-11.

Zware nederlagen die zelfs vorig seizoen in de eerste klasse niet voorkwamen. Natuurlijk is het vervelend om zo dik te verliezen maar eerlijk is eerlijk MIA was een maatje te groot. Zaterdag komt oude bekende Viking op bezoek. Toevallig staat deze ploeg met 6 uit 3 bovenaan. We kunnen onze borst dus nat maken. Hopelijk is de tribune weer goed gevuld en staat het LUNO publiek zoals altijd weer achter de LUNO ploegen om ze naar een hoger niveau te tillen. We zullen het nodig hebben!