Geplaatst op:23-11-2014
Bijgewerkt op:23-11-2014 20:49

v.v. Montfoort tegen 10 man in slotfase onderuit

De afgelopen 2 weken waren voor Montfoort dramatisch. Eerst een pijnlijk verlies tegen hekkensluiter Volendam en  de week daarop uitschakeling  in de districtsbeker door zondag 4e klasser Sporting Martinus. De vraag rijst dan direct hoe trainer Alain Hijman de boel weer op de rails krijgt.

Aan het begin van het seizoen was iedereen het er over eens. Montfoort heeft een beter voetballend team dan het seizoen ervoor, waardoor de orange machine in de competitie zeker een rol van betekenis zou kunnen spelen. De start tegen Huizen veelbelovend, maar direct daarna kwam er het klad in. Veelal door persoonlijke fouten liet Montfoort menig punt liggen en na 9 gespeelde wedstrijden had de ploeg van trainer Hijman slechts 9 punten bij elkaar gesprokkeld.

Bij winst zou Montfoort aansluiting kunnen krijgen bij de grote middenmoot, maar bij verlies zou een degradatieplaats een optie kunnen zijn, een plek die de ploeg gezien het vorig seizoen zeker niet ambieert.

Op het gloednieuwe sportpark de Hanenweide startten beide ploeg behoudend. Van de thuisploeg werden, zeker gezien de plek op de ranglijst, meer aanvallende impulsen verwacht, maar de ploeg van trainer Johan van Bijsterveld wist Montfoort nauwelijks onder druk te zetten.

Het waren dan ook de gasten, die de eerste reële kans kregen om op voorsprong te komen. Op aangeven van Sven Van Vuuren was het Redouan Aamri, die de bal hoog in het net joeg, maar op aangeven van de assistent-scheidsrechter floot scheidsrechter van Dijk voor buitenspel en ging deze kans aan de Montfoortse aanval voorbij.

Vanaf dat moment toonde de thuisploeg het initiatief en werden er ook kansen gecreëerd, waarbij Montfoort het geluk had, dat het vizier van de thuisploeg niet op scherp stond.

De 2e helft gaf tot aan de 63e minuut eenzelfde spelbeeld te zien, waarbij de kansen voo rMontfoort  beperkt bleven tot één, een afgedwaald afstandsschot van Redouan Aamri, die even later gewisseld werd voor Tolgan Demirci, die opnieuw buiten de basis was gelaten.

In die minuut kreeg Ayden Kuipers 2 x geel binnen 10 seconden, waarvan de laatste kaart een hele domme was wegens aanmerkingen op de leiding.

Indirect was het wegvallen van Kuipers eenzegen voor de thuisploeg, want vanaf dat moment slaagde de ploeg er met 10 man in meer gevaar te stichten dan het uur ervoor.

Montfoort werd langzaam tegen de 16 meter teruggedrongen en dat leverde de thuisploeg enkele vrije trappen op. Tot 3 maal belandde de vrije trap in de muur, maar bij de 4e maal in de 90e minuut slaagde Thijs van de Berg er in een gaatje te vinden en verdween zijn inzet onhoudbaar voor doelman Vianen in de verste hoek. De eindstand werd hiermede bepaald op 1-0 voor de thuisploeg.

Door dit resultaat zakte Montfoort een plaatsje op de ranglijst en zal de ploeg van Alain Hijman in de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop tegen respectievelijk Bennekom (Thuis), koploper VVA’71 (Uit) en Jodan Boys (Thuis) toch de nodige punten moeten halen om het einde van het jaar niet in mineur te eindigen. De wedstrijd tegen Bennekom begint om 14.30 uur.

Meer berichten in deze categorie:
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar (08-04-2024)
Het EK Snooker in Sarajevo: Hugo van Houten uit Montfoort vlammend van start (15-03-2024)
Renovatie voor hockeyvereniging (06-03-2024)
Kom gezellig meebewegen (16-02-2024)
Inschrijving AFAS Kasteelloop de Haar en Kastelentour geopend (08-02-2024)
TTV De Schans organiseert op 24 maart Het Bedrijfstafeltennis Toernooi! (05-02-2024)
Inschrijving Culture Run start 1 februari (31-01-2024)
Genomineerden Sport Awards 2024 bekend (26-01-2024)