StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:15-11-2014
Bijgewerkt op:15-11-2014 13:05

De goede doelen van Radio Ooievaarsnest zijn bekend!

Bron: Harold Broekhuizen
  

Stichting Hospice Oudewater, Onderling Sterk en De Parel van Oudewater zijn door Stichting Oudewater 750 jaar Stad uitgeroepen als goede doelen die gekoppeld worden aan het evenement Radio Ooievaarsnest.

Tijdens dit radio evenement, dat loopt van donderdag 11 december 20.00 uur tot zaterdag 13 december 23.00 uur,  wordt in samenwerking met Midland FM vanuit de studio boven de Haven geld ingezameld voor deze drie Oudewaterse organisaties.

Stichting Hospice Oudewater

Deze stichting is vier jaar geleden opgericht met als doel te komen tot een hospice in Oudewater. Een hospice is een huis waar mensen de laatste fase van hun leven kunnen verblijven. Het biedt deze mensen, een veilige omgeving, die voelt als thuis. Het hospice is bestemd voor iedereen, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond en levensovertuiging.

Naast de medische en verpleegkundige zorg, is er speciale aandacht voor de emotionele, sociale en spirituele behoeften van de individuele gast. De bemensing bestaat vrijwel geheel uit vrijwilligers.

Onderling Sterk

Dit is een vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, soms ook in combinatie met een lichamelijke beperking. Doel is om leden tijdens de georganiseerde activiteiten, zoals muziekworkshops en knutsel- en bingomiddagen een stukje zelfredzaamheid mee te geven, waarbij het plezier prioriteit nummer één is. Bovendien proberen de vrijwilligers hen wat omgangsmanieren mee te geven en laten daarnaast duidelijk blijken dat we elkaar accepteren zoals we zijn. Verder vindt Onderling Sterk het ontzettend belangrijk dat de mensen niet in een sociaal isolement raken en merken zij keer op keer dat de deelnemers het enorm gezellig vinden om een activiteit bij te wonen.

De Parel van Oudewater

Stichting De Parel van Oudewater is opgericht vanuit een ouderinitiatief voor het realiseren van een kleinschalig woonproject voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking in Oudewater en voor bewoners uit Oudewater( en directe omgeving). Er is een locatie aangekocht in de Hekendorpse Buurt waar het project tot leven gebracht gaat worden. Het pand wordt verbouwd, zodat er uiteindelijk een 8-tal appartementen voor de bewoners + appartement voor het zorgechtpaar kunnen starten. Verwachting is dat dit medio 2015 zal gaan gebeuren. Begin 2016 verwacht de stichting met de bewoners de locatie te betrekken.

Luister naar 107.5 of kom naar de studio!

Tijdens Radio Ooievaarsnest is er ook de nodige entertainment in de vorm van radiospelletjes, komt er een heuse bingo en wordt de top 750 van Oudewater samengesteld. Het evenement wordt georganiseerd in het kader van Oudewater 750 jaar Stad in samenwerking met Midland FM. Via 107.5 FM is Radio Ooievaarsnest te beluisteren op de radio, maar voor de studio boven de Haven is het spektakel ook live te bewonderen. Begin december ontvangt iedereen een kaart in de bus, zodat favoriete platen tegen betaling aangevraagd kunnen worden.

Winterwonderland

Radio Ooievaarsnest is een onderdeel van het grote Winterwonderland

Het evenement start op donderdag 11 december om 20.00 uur en wordt op vrijdag 12 december gevolgd door de kerstmarkt van Stichting Reddingsplan Franciscuskerk; de kaarsjesavond door Vrienden van Oudewater, de kerstfair van de NOVO, kramen in winterse sferen door de stad en een ijsbaan met activiteiten georganiseerd door Schaatsvereniging Oudewater.

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024