Geplaatst op:09-11-2014
Bijgewerkt op:09-11-2014 20:51

Dolend v.v. Montfoort delft het onderspit tegen hekkensluiter Volendam

Werd in de ontmoeting tegen het hooggeklasseerde Stedoco vooral het collectief geroemd, wat resulteerde in een geniepige 0-1 overwinning, afgelopen zaterdag was dat collectief ver te zoeken en kon Montfoort geen enkele minuut aanspraak maken op een gelijkspel, laat staan een overwinning.

Vorig seizoen leverde de ontmoeting een spektakel op met als grootste plaaggeest de naar de Koninklijke HFC vertrokken Rachid el Yaakoubi. Na een ruststand van 0-4 eindigde de wedstrijd in een 5-6 overwinning voor de Volendammers.

De ploeg van trainer Hijman was dan ook gewaarschuwd en moest zich vooral niet blindstaren op de lage positie op de ranglijst.

Op Chris Resida na was de opstelling tegen Volendam nagenoeg dezelfde als die tegen Stedoco en de trainingen voorafgaande aan de wedstrijd werden op het scherpst van de snede afgewerkt. Juist daar was in de wedstrijd helemaal niets van te merken. Vooral in defensief opzicht liet de ploeg behoorlijk afweten en al na 8 minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord door een wel heel gemakkelijk weggegeven doelpunt van Bart Jonkerman. Nog geen 3 minuten later schutterde de Montfoortse verdediging opnieuw  en was het Henk Kluessien, die zijn ploeg op een 0-2 voorsprong bracht.

Even leek het format van vorig seizoen door trainer Tijs Schippers uit het archief gehaald te zijn. Maar het was Sven van Vuuren, die in de 17e minuut een klein beetje roet in het eten leek te gooien. De goed leidende scheidsrechter Henshuijs wees direct naar de stip toen de Montfoortse aanvaller binnen de 16 meter naar de grond ging en het was diezelfde van Vuuren, die het vonnis voltrok.

Het leek de aansluitingstreffer, maar nog geen 3 minuten later was het Joey Tol, die zijn tegenstander uitkapte en de 1-3 aantekende. Al voor rust had Volendam al naar 1-5 kunnen uitlopen, maar een slordige afwerking zorgde er voor, dat Montfoort een groter leed werd bespaard.

Na de rust slaagde Montfoort er zowaar in druk te zetten op het Volendamse doel, sterker nog , er werden mogelijkheden gecreëerd. Na een kwartier spelen kreeg Volendam een strafschop toegekend na een overtreding van Tolga Demirci binnen de 16 meter. Joey Tol liet zich die kans niet ontnemen en bepaalde de stand op 1-4.

In de slotfase probeerde de thuisploeg nog iets om het beschadigde imago iets op te poetsen en het was verdediger Masies Artien die de 2-4 op het scorebord zette. Even later werd aan Volendamzijde Henk Kluessien uit het veld gestuurd en kwam  de ploeg uit Volendam behoorlijk onder druk te staan zonder te bezwijken. De eindstand werd dan ook bepaald op een meer dan verdiende 2-4 overwinning voor de gasten.

Door dit resultaat blijft de aansluiting met de middenmoot voorlopig een utopie en zal de ploeg van trainer Alain Hijman flink aan de bak moeten om de juiste spirit weer terug te krijgen. Eén van de mogelijkheden is aanstaande zaterdag als de ploeg het voor de districtsbeker moet opnemen tegen zondagvierdeklasser Sporting Martinus uit Amstelveen. Deze wedstrijd in Amstelveen begint om 15.00 uur.