Geplaatst op:02-11-2014
Bijgewerkt op:02-11-2014 20:22

Dames 1 De Valk blijft moeizaam overeind

Bron: Marieke van Breukelen

Zaterdag traden de dames van De Valk voor een tweede maal op tegen OKV uit Harmelen. Twee weken geleden werd er overtuigd met 4-0 gewonnen dus kon er vol vertrouwen begonnen worden aan deze wedstrijd.

In de eerste set bleek echter dat de dames van De Valk zich verkeken hadden op de sterkte van OKV. Waar De Valk de vorige wedstrijd de sterkste was, bleek OKV ditmaal regelmatig de betere. Al snel stonden de dames van De Valk de eerste set achter met ruime cijfers.

Moeizaam kwamen de dames van De Valk dichterbij maar de zwakke passes zorgden ervoor dat er te weinig gebruik kon worden gemaakt van de sterke aanval van De Valk. Met een eindstand van 19-25 moesten ze de meerdere zien in OKV.

De tweede set werd er scherper gestart en lukte het om beter in het spel te komen. Toch haalden de dames nog niet het niveau van andere wedstrijden. Met een goede, snoeiharde aanval op het midden en verschillende mooie aanvallen van de buitenaanvallers lukte het ditmaal de dames van De Valk om de set naar zich toe te halen met 25-22.

Helaas bleek het niet mogelijk om dit spel voort te zetten in de derde set. De verdediging had moeite om de pass onder controle te krijgen. OKV had mooie aanvallen waar de dames van De Valk niet voldoende antwoord op hadden. De onrust in het veld aan de kant van De Valk bleef en de dames hadden niet voldoende vertrouwen in hun eigen kwaliteiten. Ook deze set werd uit handen gegeven aan OKV met 19-25.

In set 4 werd de draad weer opgepakt. Services lukten beter en de aanval kwam beter uit de verf. Met 25-18 kwam de wedstrijd weer op gelijk niveau en kon De Valk met een mogelijke 3-2 winst toch nog het veld verlaten.

Set 5 werd sterk gestart. Met mooie services van Tirzah Reimert en Mieke Vlooswijk kwam De Valk op een mooie voorsprong van 12-3. Het leek alsof de Valk schrok van hun eigen succes en OKV maakte hiervan gretig gebruik en kwam weer goed terug in de set. Met 15-10 lukt het uiteindelijk om toch de winst binnen te halen en blijft De Valk ongeslagen. Met dank aan de vele steunende supporters langs de kant, werd het toch een nipte winst.