Geplaatst op:02-11-2014
Bijgewerkt op:02-11-2014 20:21

Montfoort verrast Stedoco na “gouden" wissel

Bron: Dick ten Hoonte

Montfoort moest het afgelopen zaterdag stellen zonder aanvaller Mitchell Bottenheft  en verdediger Nicolai Verbiest (schorsing), maar kon weer rekenen op centraal verdediger Masies Artien, die terugkeerde van een schorsing van 4 wedstrijden. Ook was er een basisplaats ingeruimd voor de talentvolle Tolga Demirci.

Stedoco had in theorie nog kans op de 1e periodetitel, maar dan moest de ploeg van Virgil Breedveld tenminste met 3-0 winnen en moest lijstaanvoerder ODIN’59 de nodige puntjes morsen.

Van de ploeg was bekend, dat zij vanaf het eerste fluitsignaal druk willen zetten op de tegenstander om zo snel mogelijk een voorsprong te forceren. Ook in de wedstrijd tegen Montfoort werd het strijdplan direct duidelijk, want vanaf de 1e minuut werd de ploeg van Alain Hijman zwaar onder druk gezet en moesten in verdedigend opzicht alle zeilen worden bijgezet. Met soms bijzonder mooie combinaties werd Montfoort weggetikt, maar schortte het bij de thuisploeg vooral aan het effectueren van de kansen. Daarbij kwam ook nog dat doelman Vianen zich in deze fase bijzonder onderscheidde en zijn ploeg diverse malen voor een achterstand behoedde.

Na zo’n 20 minuten slaagde Montfoort er enigszins in om onder de druk vandaan te komen en werden er zelfs enkele kleine mogelijkheden gecreëerd zonder dat dit doelpunten opleverde.

In de 2e helft viel de ploeg van Breedveld ver terug , maakte de combinatie plaats voor de lange bal en kwam Montfoort, mede ook door het voortdurend storen in de voorste linies, langzamerhand meer in het spel voor en werden er zelfs enkele kansen gecreëerd. De beste kans was voor Redouan Aamri, die zijn inzet op de deklat zag belanden. Dit was achteraf gelijk een waarschuwing voor het vervolg.

Door het voortdurend storen waren diverse spelers aan het eind van hun latijn. Met nog ruim een kwartier te spelen zette Hijman zijn laatste wissel in in de persoon van Orpheo Krolis. Deze invaller, die debuteerde in de competitie, viel in oefenwedstrijden vaak op door zijn snelheid  om het Stedoco in de opbouw zo moeilijk mogelijk te maken. Daarbij werd ook gegokt op dat ene kansje.

Krolis bleek vanaf de 1e minuut inderdaad een plaag voor de verdedigers uit Hoornaar en de gok werd in de 87e minuut zelfs verzilverd toen diezelfde Krolis de bal onderschepte en de tot dan toe onzichtbare Sven van Vuuren op maat in stelling bracht. Deze liet zich de buitenkans niet ontnemen en passeerde doelman de Groot met een droge schuiver.

Misschien wel tegen de verhouding in kwam Montfoort op een verrassende voorsprong. Er volgden voor de meegereisde supporters nog een 6-tal spannende minuten en de ontlading was dan ook groot toen het verlossende fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter Annegam weerklonk.

Door dit resultaat schuift Montfoort door naar de 10e plaats op de ranglijst en kan Montfoort  aansluiting proberen te vinden bij de grote middenmoot. Dan zal aankomende zaterdag wel gewonnen dienen te worden van hekkensluiter rkvav Volendam. Deze ploeg mag echter nooit onderschat worden, want in het verleden deze ploeg meerdere malen laten zien over de nodige veerkracht te beschikken. Zo verloor Montfoort in het vorige seizoen tot 2 maal toe. Montfoort is dus gewaarschuwd.

Na Volendam moet Montfoort het in de beker (2e ronde) opnemen tegen Sporting Martinus (zo 4e klasse) uit Amstelveen. Deze uitwedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 15 november. Over de aanvangstijd moet met deze vereniging nog onderhandeld worden.