StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:31-10-2014
Bijgewerkt op:31-10-2014 15:41

Heleboel blije ‘bekkies’ op jubileumfeest Handjehelpen

Bron: Jeanet Nijeboer
  

Handjehelpen neemt Spoorwegmuseum over

“En nu gaan we met zijn allen zingen voor Handjehelpen, want Handjehelpen is jarig!”, riep Ruud door de zaal met gasten die woensdag naar het Spoorwegmuseum in Utrecht waren gekomen voor het jubileumfeest van de vrijwilligersorganisatie. Deze spontane ‘coup’ van de gast met een verstandelijke beperking was hartverwarmend en alle vrijwilligers, hulpvragers en andere genodigden  zongen uit volle borst mee. Maar liefst 500 gasten bezochten het jubileumfeest waar het belang van vrijwilligerswerk nadrukkelijk werd onderstreept.

Veel vrijwilligers maakten gebruik om samen met hun hulpvragers gratis het museum te bezoeken en namen ook de kinderen uit de hulpgezinnen mee. Eén vrijwilliger, die maar liefst maatje is voor 4 hulpvragers, nam iedereen die kon mee op sleeptouw .  Voor een keertje mocht je nu wel op de rails staan om te poseren voor een prachtige stoomlocomotief. Ook de in de koninklijke treincoupe waren een hoop blije bekkies te zien.

Vrijwilligers zijn goud waard
Alle ‘reizigers ‘ van vrijwilligersorganisatie Handjehelpen waren in het museum te herkennen aan dezelfde bagage; een jute goodiebag  vol leuks en lekkers, gesponsord door Albert Heijn.  “Onze vrijwilligers zijn hun gewicht in goud waard”, memoreerde Irene Domburg, directeur van Handjehelpen in haar toespraak. “Zij vinden het vaak gewoon wat zij doen, maar voor hun hulpvragers is het heel bijzonder.  Laatst sprak ik iemand die een maatje heeft via ons en zij vertelde dat ze zich speciaal mooi aankleed en extra verzorgd als haar vrijwilliger komt. Dan kun je toch zien dat een vrijwilliger het verschil maakt. Daar ben en blijf ik heel erg trots op!”

Handjehelpen: gewoon doen!
Handjehelpen zorgt voor een passende koppeling tussen mensen met een beperking en vrijwilligers, die hun maatschappelijke betrokkenheid willen omzetten in daden. Handjehelpen is in 35 jaar uitgegroeid tot een professionele organisatie met 18 medewerkers. In 2014 is door meer dan 1300 vrijwilligers en stagiaires ruim 120.000 uur hulp geboden in de thuissituatie bij kinderen en volwassenen met een beperking. Handjehelpen is actief in de regio Utrecht.


Timur, Pippa en Yordin van de Wind genoten volop van alle treinen in het Spoorwegmuseum tijdens het jubileumfeest.

Ruud neemt spontaan het woord in de zaal en krijgt alle gasten zover dat ze uit volle borst een verjaardagslied zingen voor Handjehelpen.

Voor meer informatie: Jeanet Nijeboer, communicatie Handjehelpen
030-263 29 50 of 06 483 69 298
jnijeboer@handjehelpen.nl

  

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024