Geplaatst op:26-10-2014
Bijgewerkt op:26-10-2014 20:30

v.v. Montfoort verspeelt tegen NSC Nijkerk overwinning

Na de winst op respectievelijk DFS en APWC (beker) waren de verwachtingen bij de supporters hoog gespannen. Bij een overwinning op naaste concurrent NSC zou Monfoort directe aansluiting vinden bij de middenmoot.

In de basis van trainer Hijman ontbrak nog Masies Artien vanwege een schorsing ,waardoor middenvelder Chanan Brandsma als gelegenheidsback startte. Verder was er voor het eerst deze competitie een basisplaats voor Mitchell Bottenheft, die bij een eerder optreden tegen Sportlust’46 liet zien van enorme waarde te zijn in aanvallend opzicht. Ook liet hij afgelopen zaterdag zien in aanvallend opzicht te zijn gegroeid, maar dat de mentale kant nog enige scholing verdiend.

Het eerste kwartier werd Montfoort door de gasten overbluft en stond er veel druk op het doel van Montfoort. Ballen werden nauwelijks goed geraakt en ook keeper Vianen deelde op dat moment in de algehele malaise. Overigens herstelde de Montfoortse goalie zich behoorlijk in het verdere verloop van de wedstrijd.

Na ruim 20 minuten kreeg de thuisploeg iets meer vat op de wedstrijd en was Sven van Vuren het dichtste bij een openingstreffer. Ging zijn vrije trap enkele minuten daarvoor nog ruim over, de 2e vrije trap verdiende een beter lot, maar ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Zo werd een ruststand van 0-0 bereikt.

De 2e helft was nauwelijks 1 minuut oud toen een verdedigende slordigheidsfout aan de kant van NSC onmiddellijk werd afgestraft. Het was Bottenheft die een geheel vrij veld voor zich kreeg en deze buitenkans prima afmaakte.

Voor NSC was er na deze openingstreffer alle aanleiding om de aanval te zoeken, maar Montfoort wist met het nodige kunst- en vliegwerk stand te houden. De ploeg uit Nijkerk creëerde kansen, maar liep zich regelmatig stuk op doelman Vianen, die soms met gevaar voor eigen leven redding wist te brengen.

Misschien wel tegen de verhoudingen in slaagde Montfoort er in de 80e minuut in de score te verdubbelen, opnieuw dankzij een verdedigende fout aan NSC-zijde. Het was Bottenheft die de bal onderschepte en op tijd afspeelde naar de mee opgekomen Redouan Aamri, die uiteindelijk de 2-0 aantekende.

Met deze treffer leek de wedstrijd gelopen, maar de gasten dachten daar toch iets anders over. Door hun aanvallende impulsen in een alles-of-niets offensief slaagden zij er in Montfoort op eigen helft terug te dringen en na 3 minuten was het dan ook raak. Wel dient vermeld te worden, dat daar een overtreding op Chris Resida aan vooraf ging. Dat ontging scheidsrechter Duarte, die een groot deel van de wedstrijd stuk floot, maar in dit geval niet optrad. Het was Maco Lam , die de aansluitingstreffer scoorde en zijn ploeg in de slotfase op sleeptouw nam om de gelijkmaker te forceren.

In de laatste minuut van de 2e helft kreeg NSC een hoekschop toegewezen. Terwijl de inzet nog hoog in de lucht hing wees scheidsrechter Duarte tot ieders ontzetting naar de penaltystip. Naar later bleek had één van de Montfoortse verdedigers een tegenstander aan het shirt naar beneden getrokken, waardoor hem een doelkans werd ontnomen. Opnieuw was het Marco Lam, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen.

Deze goal had op sommige spelers aan Montfoortzijde een enorm frustrerende uitwerking en plots was daar en directe rode kaart voor Mitchell Bottenheft. Opnieuw was onduidelijk wat de reden was, naar later bleek ging het om onwelvoeglijk taalgebruik.

Vlak na de treffer en het incident floot scheidsrechter Duarte voor het eindsignaal en was de ontluistering bij de thuisploeg groot.

Door dit resultaat blijft Montfoort voorlopig op de 11e plaats en is men nog niet uit de gevarenzone.

Aankomende zaterdag keert verdediger Masies Artien weer terug in de hoofdmacht en in verdedigend opzicht is dat een winstpunt, zeker gezien de naderende ontmoeting tegen Stedoco uit Hoornaar. De grote vraag is natuurlijk wanneer de ploeg van Alain Hijman gevrijwaard blijft van bepalende inschattingsfouten. Dat er veel voetbal in de ploeg zit is wel duidelijk, maar juist individuele fouten zorgen er voor, dat de teller als het gaat om overwinningen, nog slechts op 1 staat