Geplaatst op:19-10-2014
Bijgewerkt op:19-10-2014 21:00

v.v. Montfoort verlaat laatste plaats na belangrijke overwinning op DFS

Goed spelen en dan toch met een schamele 2 punten op de laatste plaats in de Hoofdklasse A staan, dat doet natuurlijk altijd pijn. Vooral als de verliespunten vooral veroorzaakt werden door defensieve fouten.

In de aanloop naar de ontmoeting tegen DFS werd er dan ook de dinsdag ervoor een vriendschappelijke ontmoeting gepland tegen Rohda’46 (1e klasse) uit Leusden om een goede wedstrijdgeest te creëren. Na een 0-1 achterstand werd het uiteindelijk 3-1 voor de oranjebrigade en smaakte men eindelijk weer eens het zoet der overwinning.

Afgelopen zaterdag moest er, door het uitvallen van scheidsrechter Klijn, nog 54 minuten gespeeld worden. De eerste 36 minuten 4 weken daarvoor gaven een eenzijdig beeld te zien en toen was een voorsprong voor de ploeg van Alain Hijman slechts een kwestie van tijd.

Intussen was er bij de thuisploeg het een en ander veranderd. Dik Peters van Ton had inmiddels zijn biezen gepakt en in de wedstrijden, die daarop volgden  werden 4 belangrijke punten behaald. Montfoort kon dus een tegenstander met een iets andere instelling verwachten.

Opvallend bij deze ontmoeting was, dat scheidsrechter Klijn uit Heerden opnieuw het restant van de wedstrijd had toegewezen gekregen , hetgeen zelden voorkomt.

De wedstrijd startte in de 36e minuut van de 1e helft met een ingooi voor Montfoort. Vanaf dat moment vloog Montfoort er in met het optimale resultaat, namelijk een doelpunt in de 1e minuut. Het was Redouan Aamri, die perfect inspeelde op de geheel vrijstaande Sven van Vuren, die zich dit buitenkansje niet liet ontnemen en doelman Arends kansloos liet.

Even daarna was het alweer rust, die exact 5 minuten telde.

De 2e helft kreeg Montfoort diverse mogelijkheden om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar met de kansen werd slordig omgegaan en was ook doelman Arends regelmatig een sta-in-de-weg.

Door deze krappe voorsprong kreeg de thuisploeg zelfs nog enkele kansjes, maar liet doelman Vianen opnieuw zien te groeien naarmate de competitie vordert. Met het meespelen van Masies Artien in het centrum van de verdediging oogde de defensie ook degelijker en kwam uiteindelijk de winst niet meer in gevaar.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Klijn zag je de opluchting op bijna alle gezichten en voelde het als een bevrijding. Door dit resultaat werd de rode lantaarn overgedragen aan Volendam en steeg Montfoort van de 14e naar de 11e plaats.

Aankomende dinsdag speelt Montfoort voor de districtsbeker west 1 tegen APCW uit Amersfoort ( Zo. 5e klasse, 20.00 u.) en aankomende zaterdag is NSC Nijkerk de tegenstander. Juist in die wedstrijd zal blijken wat de winst op DFS waard is.