StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:02-10-2014
Bijgewerkt op:04-10-2014 14:30

Dierendag 2014: Kruisingen populaire honden in Utrecht

Bron: Roy Ebbekink
  

Baasjes verwennen huisdieren steeds vaker met luxeproducten

Zaterdag 4 oktober is het Wereld Dierendag 2014. Baasjes in Nederland verwennen hun huisdieren steeds vaker met luxeproducten. Online winkelcentrum beslist.nl, waar shoppers duizenden dierenbenodigdheden vinden, onderzocht op verschillende plaatsen in Nederland welke hondenrassen populair zijn (Dierendag Infographic).

Veel hondenliefhebbers in Utrecht vallen voor de charmes van een kruising, zo blijkt uit de gegevens van beslist.nl. Kruisingen zijn honden die voortkomen uit verschillende rassen. In Utrecht komen kruisingen, ook wel bastaards genoemd, gemiddeld vaker voor dan in de rest van Nederland. Ook de Maltezer en de Jack Russell terriër zijn in Utrecht goed vertegenwoordigd.

Kleine hondjes in grote steden

De Labrador is het populairste hondenras in Nederland. Grote honden, zoals de Berner sennenhond en de Duitse herder, zijn vooral te vinden in de provincie. Dit geldt in nog sterkere mate voor jacht- en drijfhonden, die veel ruimte en beweging nodig hebben. Kleinere hondjes, zoals de Chihuahua, de Shih Tzu en de Franse buldog komen vaker voor in grote steden.

In studentensteden, zoals Groningen, Leiden, Utrecht en Maastricht, leven aanzienlijk minder honden dan in niet-studentensteden. In Rotterdam en Den Haag zijn er, ondanks de relatief hoge hondenbelasting in deze steden, bovengemiddeld veel honden.

Luxe en comfort

Op Dierendag verwennen baasjes hun huisdieren doorgaans met een lekkere snack, speeltjes en andere accessoires. Online winkelcentrum beslist.nl ziet ook de belangstelling voor reismanden, fietskarren, hondenbuggy’s en luxeproducten zoals sofa’s, loungesets en kledingstukken steeds verder toenemen. Deze trend, de zogenaamde verhumanisering van het huisdier, signaleert men ook bij dierenwebshops:

“Baasjes zijn meer en meer gesteld op comfort en luxe voor hun huisdieren”, zegt Jeroen van Zooplus.nl. “Zij geven hun hond of kat veel aandacht, verdiepen zich in het meest geschikte voer en nemen het dier vaker mee op reis. Dierendag blijft natuurlijk dé dag bij uitstek om je huisdier eens extra te verwennen, bijvoorbeeld met een nieuw ligkussen of speeltje.”

Bekijk de Dierendag Infographic die beslist.nl ontwikkelde over de populariteit van hondenrassen in Nederland. 

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
The Unlimited Music World (herhaling)


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024