Bijgewerkt op:28-09-2014 16:50

Montfoort in slotfase onderuit tegen debutant Breukelen

Bron: D. ten Hoonte

Afgelopen zaterdag moest Montfoort het opnemen tegen de 2e debutant in de Hoofdklasse A,

FC Breukelen. Met 6 punten uit 3 wedstrijden stond de ploeg op een keurige 4e plaats, terwijl Montfoort het met slechts 2 punten moest doen. Daarbij dient wel vermeld te worden, dat de uitwedstrijd tegen DFS uit Opheusden voortijdig werd gestaakt en zal worden ingehaald op zaterdag 18 oktober (54 minuten).

Het elftal van trainer Hijman had enkele wijzigingen ondergaan. Zo startte Chanan Brandsma weer in de basis en ook was er een plekje vrij gemaakt voor Nayshel Marchena.

Het eerste kwartier was voor Montfoort. Toch waren het de gasten, die Robin Vianen in de 10e minuut op de proef stelden. Een hoekschop was het gevolg, die verder niets opleverde. 2 Minuten later was het wel raak aan de andere kant via de voet van Bart Roelofs. Een minuut later had Chanan Brandsma de wedstrijd al vroegtijdig op slot kunnen gooien toen hij plotseling oog in oog stond met voormalig Sportlust’46 goalie Aäron Balk. Zijn schot miste echter elke richting en ging ruim voorlangs.  5 Minuten later was er een grote kans voor Breukelen, maar de lob van Frederici ging net naast. Het bleek slechts uitstel van executie, want in de 27e minuut kreeg FC Breukelen een vrije trap toegekend even buiten de 16 meter, die met een bekeken inzet werd benut door Daniël Kops. Nog geen minuut later leek de wedstrijd helemaal gekanteld toen dezelfde Kops zijn ploeg op voorsprong zette.

Het duurde even voordat Montfoort uit de verdoving was ontwaakt, maar in de 40e minuut was het Chanan Brandsma, die nu wel het doel wist te vinden en de ploegen op gelijke hoogte bracht.

Na rust kregen de toeschouwers eenzelfde beeld te zien. Aan beide kanten werden kansen gecreëerd, die niet benut werden, mede door goed optreden van beide keepers.

In de 60e  minuut  werd de wedstrijd  min of meer voortijdig bepaald toen verdediger Masies Artien in de ogen van scheidsrechter van der Vrande een grove overtreding beging, die slechts bestraft kon worden met een rode kaart.

Opvallend was echter, dat Montfoort op dat moment tot twee maal toe een prima kans kreeg om op voorsprong te komen, maar de gedreven Redouan Aamri zag zijn pogingen stuiten op doelman Balk.

In de 68e minuut was het dan toch raak, maar dan wel in het voordeel van de gasten. Doelpuntenmaker was Luciën Dors.

Opnieuw keek Montfoort tegen een achterstand aan, maar 4 minuten later was die duivelse Bart Roelofs, die zijn 2e goal noteerde en beide ploegen opnieuw op gelijke hoogte bracht.

Met nog een kwartier tespelen leek een gelijkspel in zicht , maar in de 75e minuut was het Tom Kalkhuis, die de 3-4 aantekende en het definitief vonnis viel in de 89e minuut, doelpuntenmaker Mauro Franken.

Mede door de winst en het verlies van de concurrentie staat FC Breukelen na 4 wedstrijden met 9 punten bovenaan de ranglijst, terwijl Montfoort het nog steeds zonder overwinning moet stellen, die de ploeg van trainer Hijman over het dode punt kan helpen.

Bij vlagen kreeg het publiek mooie combinaties voorgeschoteld en valt er op de inzet niets aan te merken. De ploeg is nog steeds groeiende en in de komende dagen zal er sterk aan de details gewerkt worden. Wellicht is daarvan aanstaande zaterdag iets terug te zien als Montfoort het , opnieuw in een thuiswedstrijd, moet opnemen tegen SDC Putten