Geplaatst op:21-09-2014
Bijgewerkt op:21-09-2014 19:41

Goede start voor Dames 1 van De Valk

Bron: M. van Breukelen

Dames 1 van De Valk heeft afgelopen zaterdag weer haar eerste wedstrijd gespeeld van de competitie. Ze wonnen deze wedstrijd overtuigend met 3-1

Wederom spelen de dames in de Promotieklasse. Ze spelen in een iets andere samenstelling. De oude basis is er nog steeds, alleen nu aangevuld met 2 nieuwe sterke middenaanvalsters afkomstig uit Benschop en Wijk bij Duurstede. Er wordt veel van het komende seizoen verwacht, nu er gestart wordt met zo’n sterk team van 10 speelsters met ieder hun eigen kwaliteiten.

Afgelopen zaterdag waren de verwachtingen daarom ook hoog. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Volleer dames 1 uit Leersum, een team met goede aanvalsters. Het team van De Valk begon daarom zeer scherp, niet van plan de eerste set van het seizoen te verliezen. Dit gebeurde gelukkig ook niet. De eerste set werd gewonnen met 25-21. Met de nieuwe middenaanvalster Annika Reijneveld in de basis, Mieke Vlooswijk in de diagonaal, Samantha van Londen als spelverdeelster en Daniëlle van den Brink weer terug op de buiten na een jaar geblesseerd te zijn geweest stond er wel een heel sterk 6 tal in het veld. De 2e set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-20.

Vervolgens  startte de 3e set, die begon echter niet best. De Valk kreeg een serviceserie  tegen en liep een achterstand op van 6 punten. 1-7 achter, was tegen alle verwachtingen in. Na een nuttige time out van coach Hans van Dijk, zelf ook afkomstig uit Leersum kwam de Valk weer terug. De hele set konden de dames de achterstand echter niet meer goed maken. De set werd verloren met 17-25.

Bij de start van de 4e set kwam de vechtlust weer helemaal terug. Ze wilden de winst niet uit handen geven, er werd gevochten om elke punt. Ballen werden uit het achterveld gered door Annika. Prikballen scoorden veelvuldig en er werd weer goed gepasst en aangevallen. Met een mooie setup van Samantha achterover, kon Ursula van den Brink de wedstrijd met een knaller afmaken. 4e set 25-14.

Al met al was het een spannende middag in De Hoflandhal in Montfoort.

Op 4 oktober spelen de dames weer thuis om 15 uur tegen Utrecht dames 3.