StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:18-09-2014
Bijgewerkt op:18-09-2014 21:58

Fre Doop stelt ‘hockeystick- klassieker’ beschikbaar voor de kinderen in Afrika!

Bron: Rick Verkaar
  

Afgelopen zomer heeft Montfoorter Rick Verkaar via de Kadish Foundation tijdens een bezoek aan Zambia hockey-clinics verzorgd voor kinderen in Zambia. De Kadish Foundation steunt hockey-coaches uit de sloppenwijken van Afrika door ze van een opleiding en vergoeding te voorzien, zodat zij hun kennis kunnen overdragen op de kinderen uit de buurt. Daarnaast zorgt de stichting ervoor dat het hockeymateriaal geregeld wordt.

Rick heeft persoonlijk mogen ervaren dat het enthousiasme en plezier bij de kinderen enorm groot is. Er is veel talent en de meeste van hen spelen gewoon op blote voeten. Sommigen zijn zelfs bijna een uur lopend onderweg om aan de activiteiten deel te kunnen nemen. Helaas heeft hij ook moeten constateren dat veel kinderen niet mee konden doen omdat het ontbrak aan voldoende materiaal en er geen geld is om dit zelf te kunnen kopen . Bij terugkomst in Nederland is hij samen met de Kadish Foundation dan ook een heuse ‘Hockeystick Challenge” gestart, waarbij zij hockeyend Nederland oproept om zoveel mogelijk hockey sticks in te zamelen.   

Toen erelid en  oprichter van Hockeyclub Montfoort, Fre Doop, hoorde van het initiatief, ging hij thuis direct op zoek om ook ‘een stick in het bakkie’ te doen. Als voormalig vakleerkracht lichamelijke opvoeding en hockeyer in ‘hart en nieren’ omarmde hij de doelstellingen van de stichting en had dan ook geen enkele moeite om zelfs zijn oudste ‘houten klassieker’ beschikbaar te stellen voor de kinderen in Afrika! Daarom roept hij eenieder op om hetzelfde te doen, zodat in de toekomst alle kinderen aan de hockeyactiviteiten deel kunnen nemen.  

Heb je thuis nog hockeysticks liggen en wil je die doneren aan de Kadish Foundation? Laat deze dan achter in de ton welke van zaterdag 20 september tot 4 oktober te vinden zal zijn in het clubhuis van HC Montfoort. Als je meer wil weten over de actie en het werk van de Kadish Foundation,  bezoek dan de site van de stichting  (www.kadish.nl) of hun Facebook pagina ( www.facebook.com/Kadishfoundation ) .     

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024