StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:24-08-2014
Bijgewerkt op:24-08-2014 15:46

v.v. Montfoort slaat in 2e helft toe tegen Sportlust’46

Bron: Dick ten Hoonte
  

Afgelopen zaterdag moest het team van Montfoort het in de poulefase van de Districtsbeker West 1 opnemen tegen een oude bekende, Sportlust’46.

In de afgelopen seizoenen streden beide teams tegen elkaar in de Hoofdklasse, maar aan het einde van het seizoen moesten de Woerdenaren tijdelijk een stapje terug doen. De ploeg van Richard Middelkoop hoopt middels een promotie of kampioenschap echter weer snel terug te keren op het één na hoogste niveau in Nederland.

Beide ploegen hadden de afgelopen weken diverse oefenwedstrijden gespeeld en deze ontmoeting kon wel eens een goede graadmeter zijn om te zien  waar beide ploegen staan.

De ontmoetingen tussen Montfoort  en Sportlust’46 willen nog wel eens omrand zijn door een speciaal tintje en ook zaterdag zag je vooral in de beginfase bij de ploeg van Middelkoop een fanatisme, waar de thuisploeg bijna door overrompeld werd. Het was duidelijk, dat Montfoort in verdedigend opzicht nog niet optimaal op elkaar was ingespeeld, hetgeen later onder leiding van de prima spelende Masies Artien werd goedgemaakt. Montfoort moest zich in de beginfase daardoor ook wel eens beperken tot een stevige aanpak van de tegenstander, hoewel sommigen van hen ook lieten zien over de nodige toneelervaring te beschikken.

De openingstreffer viel na ruim 20 minuten spelen eigenlijk uit het niets. Bij één van de spaarzame uitvallen kreeg Montfoort even buiten de 16 meter een vrije trap toegekend. Het was Sven van Vuuren, die zich achter de bal zette en op diens inzet reageerde de enigszins corpulente goalie ten Brink nauwelijks.

Vanaf dat moment leek de wedstrijd te kenteren, maar was het vooral de irritatie in het veld, die de boventoon voerde. In de slotfase lukte het Sportlust’46 toch om op gelijke hoogte te komen. Nadat debuterend doelman Dennis Vinken de bal niet helemaal goed op de vuisten kreeg werd er door Sportlust in de rebound gescoord.

In de 2e helft kreeg Montfoort duidelijk meer vat op het spel en en speelden doelman ten Brink, maar ook de Woerdense verdediging een twijfelachtige rol.  Mede door communicatiefouten, maar ook alert reageren van de Montfoortse liep de ploeg van Hijman via Nick Koppers en de ingevallen Mitchell Bottenheft vrij snel uit naar 3-1 en stond er , met nog een kwartier te spelen 4-1 op het scorebord, omdat Sven van Vuuren zijn 2e doelpuntje meepikte.

De score had in de slotfase nog veel hoger kunnen uitvallen als de Montfoortse aanval minder nonchalant had opgetreden tegen de 9 van Sportlust’46. Immers in de 77e minuut ging de geroutineerde Maarten Cieremans met zijn totaal verkeerd getimede sliding finaal de mist in en kon met rood vertrekken, even later gevolgd door Luke Molkenboer, die na een overtreding op een speler van Montfoort even buiten de 16 ook de kleedkamer mocht opzoeken. De daarbij toegekende strafschop werd door van Vuuren matig ingeschoten en het was ten Brink, die de hoek op tijd wist te bereiken.

In de slotfase slaagde Sportlust’46 er nog in om het verlies enigszins draaglijk te maken en verscheen de eindstand 4-2 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord.

Ondanks de winst zal trainer Alain Hijman met zijn assistent Lodewijk Drost nog het een en ander schaven aan het team, maar bij vlagen was wel te zien, dat men op de goede weg is. Met nog de wedstrijden tegen VVZ’49 (Dinsdag) en Nieuw Utrecht (Zaterdag) lijkt Montfoort op tijd klaargestoomd te worden voor de competiei, die op 6 september aanvangt met een uitwedstrijd tegen s.v. Huizen.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024