Geplaatst op:24-08-2014
Bijgewerkt op:24-08-2014 12:27

Gelijkspel voor MSV '19 in bekerwedstrijd

Bron: Hans Kolfschoten

Het eerste team van v.v. MSV’19 Montfoort moest afgelopen zaterdag voor haar eerste wedstrijd voor de districtsbeker afreizen naar Doorn, alwaar zaterdagvereniging en derde klasser DEV de tegenstander was.

Afgaande op het aantal kansen wat de mannen van trainer/coach Edwin de Bruin zich wisten te creëren, waartegenover de thuisclub slechts een spaarzame aanval wist op te zetten, zou een ruime overwinning voor het bezoekende MSV’19 niet hebben misstaan. De mannen toonden zich echter ook kampioen kansen missen.

Achtereenvolgens Leroy Schrijvershof (kopbal naast, na een prima voorzet van Robin Vos), Bart Vianen (draait net iets te ver naar buiten), nogmaals Vianen (vrij voor de doelman, die nog redding brengt), opnieuw Vianen (schot naast), Scott van Ede (vrije trap in het DEV muurtje geschoten), waren dicht bij een doelpunt.

Ook DEV kreeg een aantal mogelijkheden, zo wit doelman Wesley Oostrom prima te redden op een inzet van de actieve DEV-spits Tim Kas en draait een ingeschoten vrije trap nog maar nauwelijks voorlangs het MSV-doel.

Op slag van rust was de grootste mogelijkheid voor de thuisclub. MSV-verdediger Melvin Damme trok de noodrem aan, wat hem op een gele kaart kwam te staan. De daaruit resulterende vrije trap voor DEV kon door doelman Oostrom nog maar net tot een hoekschop worden getikt.

Na de thee hervatte MSV’19 het aardige, maar net iets te slordige, veldspel. Verder dan een corner, versierd door Mark Kemp, een schot van Hugo Peters (naast) en een iets te onzelfzuchtige Stan Hilhorst (voorzet op Leroy Schrijverhof, waar hij zelf had kunnen inzetten) kwam het echter niet.

Vanuit de laatste omschreven situatie, waarbij Schrijvershof de bal niet achter DEV-doelman Sluis kreeg, ontstond een aanval van de thuisploeg, waarbij de MSV-verdediging opnieuw de noodrem nodig had. De hieruit ontstane vrije trap verdween echter net over het doel van MSV.

In de 20ste minuut van de tweede helft werd de wedstrijd dan toch eindelijk opengebroken. Eén van de DEV-voorwaartsen ging dankbaar liggen over het al uitgestoken been van MSV-er Maurice Maas en de toegekende (overigens niet onterechte) penalty werd benut door DEV-aanvalsleider Kas.

In plaats van een voorsprong moest MSV nu op zoek naar de gelijkmaker.

Die kwam er bijna bij een inzet van Stan Hilhorst, maar Doornaar Stefan Prij kreeg zijn teen nog aan de bal, zodat deze de doellijn niet passeerde.

Na een half uur moest DEV met tien man verder. Mark Kemp werd gevloerd door David Stadhouders, die vervolgens met rood naar de kant moest.

Met dit veldoverwicht trok MSV verder ten strijde, maar zelfs vier inzetten op rij tijdens een onoverzichtelijk, maar bijzonder vermakelijk spelmoment waren onvoldoende om de aansluitingstreffer te scoren. Ook inzetten van Ruben Peters, Scott van Ede en een steekpass van Hugo Peters waar niemand meer bij kon brachten niet de bevrijdende gelijkmaker.

Die dik verdiende goal kwam alsnog, toen in de eindfase een voorzet van Jorn de Zaaijer werd binnengewerkt door Stan Hilhorst: 1-1.

In blessuretijd kreeg MSV nog een enorme mogelijkheid om de volle winst naar zich toe te trekken. Een uitstekende voorzet van Jochem Baauw werd echter door Ruben Peters gemist. Dat bij DEV doelman Mark Sluis genomineerd werd als man van de wedstrijd zegt alles.

Het bekerduel DEV Doorn – v.v. MSV’19 eindigt in 1-1.