StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:29-07-2014
Bijgewerkt op:02-08-2014 17:42

Tocht Stichtse Aanspanning door Groene Hart

  

Zondagmorgen 20 juli was het een drukte van belang op het bedrijf van familie De Regt in Cattenbroek. Liefhebbers van het aangespannen paard, verenigd in de vereniging Stichtse Aanspanning maakten zich klaar voor een tocht door het Groene Hart. Elf één- en tweespannen werden opgetuigd, groot en klein, paarden en pony’s hadden er zin in. 

De ongeveer 30 kilometer lange tocht, georganiseerd door één van de leden, André de Regt met zijn familie ging door een prachtig stukje van het Groene Hart. Vanaf Cattenbroek langs de Cattenbroekerplas naar Harmelen. Vandaar langs het Vijverbos via Haarzuilens naar Portengen waar op het bedrijf van de familie Fokker een lunchstop was georganiseerd, zodat paarden, koetsiers en passagiers even de nodige verfrissingen konden gebruiken.

Na een uurtje van de gastvrijheid daar te hebben genoten ging de tocht verder via Kockengen, Teckop, de Kanis en Kamerik om zo via Woerden weer naar Cattenbroek terug te gaan. André de Regt reed de hele tocht met zijn schitterende zwarte tweespan paarden voorop, gevolgd door de tweede Montfoortse aanspanning van Gijs van Kempen met zijn fraaie eigen gefokte palomino Welsh pony Nancy. Daarna volgden de overige aanspanningen die allen uit de provincie Utrecht komen.

Een schitterende, goed georganiseerde tocht waar de deelnemers van de elf aanspanningen met volle teugen hebben genoten van de schitterende natuur langs de route. Via smalle weggetjes, langs weteringen en sloten, over bruggen en onder viaducten ging de tocht. En overal ontmoetten ze enthousiaste mensen die zwaaiden naar de mooie stoet die ze zagen gaan. 

Een bijzonder compliment verdient de familie De Regt ook zeker omdat zij op drukke kruispunten of oversteekplaatsen als verkeersregelaars opereerden zodat de stoet ongehinderd en veilig kon passeren. 

Wie ook eens wil genieten van het aangespannen paard kan zondag 17 augustus de 49ste Kastelentocht gaan bekijken in de omgeving van Doorn. Daar zal met ongeveer vijftig authentieke aanspanningen worden gereden. 

 In een rustige draf door het Groene Hart

 Gijs van Kempen met zijn eigen gefokte pony Nancy

Het tweespan van de organisator André de Regt

Lunchstop in Portengen

Thuis gekomen krijgen de paarden een verfrissende douche

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ultimate Dancenight


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024