StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:20-07-2014
Bijgewerkt op:20-07-2014 17:58

Pluk een zonnebloem voor Make-A-Wish

  

De zonnebloemen staan er mooi bij op Boerendoolfhof Kamerik. Daarmee is het boerendoolhof niet alleen een uitje voor het hele gezin, het biedt nu ook de kans om Make-A-Wish Nederland te steunen. Boerendoolhof Kamerik, een boerderij waar jong en oud kan dolen, picknicken en barbecueën, heeft speciaal voor Make-A-Wish Nederland zonnebloemen gekweekt. Bezoekers mogen tegen een vrijwillige bijdrage een bloem plukken, en de opbrengst komt ten goede aan Make-A-Wish. De stichting vervult daarmee de liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Zorgen om de toekomst

Boer Frederik de Wit kweekt de zonnebloemen voor het tweede jaar. Hij weet precies waarom hij daarmee Make-A-Wish wil ondersteunen. “Kinderen en jongeren moeten zich niet zorgen hoeven maken om de toekomst. Maar als ze een levensbedreigende ziekte is zijn die zorgen er helaas wel. Het is dan gewoon geweldig om te zien dat als hun wens in vervulling gaat, ze op dat moment gewoon helemaal kunnen zorgeloos kunnen genieten.” Voor de Kamerikse boer is het bovendien mooi dat het kantoor van Make-A-Wish Nederland in Woerden zit. “Door het hele land werken er wel 400 vrijwilligers voor de stichting, maar toch leuk om iets te kunnen doen voor een goed doel dat het hoofdkantoor heeft in de buurt.”

De bloemen staan er mooi bij

Ook in 2013 stelde de familie De Wit z’n bezoekers in de gelegenheid om een zonnebloem te plukken voor Make-A-Wish. “Mensen bepalen zelf hoeveel ze daar voor over hebben. Vorig jaar heeft dat al 300 euro opgebracht. Nu staan de bloemen er nog veel mooier bij. Ik denk dat we dit jaar een nóg mooier bedrag op kunnen halen.”

Metershoog mais

Bezoekers aan Boerendoolhof Kamerik kunnen naast bloemen plukken nog veel meer beleven. Zo is er een maisveld van wel zes voetbalvelden groot. Bezoekers komen onderweg een aantal leuke ‘verrassingen’ tegen in de metershoge mais. Daarnaast is er een uitkijktoren, een maiszwembad, een zandbak, en een trampoline. Ook is er de mogelijkheid om te picknicken en te barbecueën, en het boerenleven op een leuke manier te ontdekken. Het boerendoolhof is geopend van 19 juli tot en met 5 oktober.  De zonnebloemen staan naar verwachting vanaf half augustus in bloei.

Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft niet alleen deze kinderen maar het hele gezin kracht en hoop voor de toekomst.

Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Om deze wensen te vervullen steunt Make-A-Wish Nederland op donateurs, vrijwilligers en fondsenwervende acties. Meer hulp betekent dat meer wensen in vervulling gaan.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024