StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-07-2014
Bijgewerkt op:03-07-2014 12:36

Compensatie eigen risico afgeschaft

Bron: gemeente Montfoort
  

Mensen met een chronische ziekte of een handicap hebben vaak extra zorgkosten door hun aandoening. Zij konden daarvoor een compensatie krijgen via de regeling Compensatie eigen risico (Cer). De tegemoetkoming (€ 99,- in 2013) werd uitgekeerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Het kabinet heeft besloten om de Cer met ingang van dit jaar (2014) af te schaffen. In plaats daarvan kunnen gemeenten ondersteuning op maat bieden.

Nieuwe regeling voor mensen met laag inkomen
Vanaf 2015 worden gemeenten ervoor verantwoordelijk om mensen met hoge zorgkosten te ondersteunen. De gemeente Montfoort werkt aan een regeling en besluit hierover in het najaar. Hoe deze regeling er precies uitziet, is nog niet bekend. Wel is de verwachting  dat inwoners alleen in aanmerking komen als ze een laag inkomen hebben en het volledig eigen risico voor de zorgverzekering moeten betalen. Voor een deel zijn deze inwoners bekend bij de gemeente. Voor een groot deel ook nog niet.    

Brief van het CAK
Kreeg u in 2013 de bijdrage als tegemoetkoming van het eigen risico? Dan heeft u als het goed is op 28 juni een brief van het CAK gekregen. Bij de brief zit een antwoordkaart. Als u denkt in aanmerking te komen voor een  nieuwe regeling, stuurt u dan deze antwoordkaart terug naar het CAK. De gemeente krijgt dan in het najaar uw gegevens van het CAK.  Zodra er informatie over de nieuwe regeling is, informeren we u. Let op: het terugsturen van de antwoordkaart wil niet automatisch zeggen dat u een vervangende vergoeding ontvangt. Dat hangt af van uw situatie én de voorwaarden van de nieuwe regeling, waarover de gemeente in het najaar een besluit neemt besluit over neemt.

Dit najaar meer informatie
Wij vragen nog even geduld te hebben met het stellen van vragen aan de gemeente naar aanleiding van de brief van het CAK. De nieuwe regeling maakt de gemeente dit najaar bekend op www.montfoort.nl en via de gemeentepagina in de IJsselbode.

Vragen?
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de veelgestelde vragenlijst (hieronder te downloaden). Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op  met de gemeente via 0348-476-400 of info@montfoort.nl

Te downloaden:

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Ochtendgloren


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024