StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:16-06-2014
Bijgewerkt op:16-06-2014 12:25

Wisseling van de wacht

Bron: Elly van der Neut
  

Zaterdag vond de wisseling van brandweercommandant in Linschoten plaats. Ben van Eijk, de aftredende commandant werd na een rondrit door Linschoten in de antieke brandweerwagen feestelijk uitgeluid in de Brede Vaart.

Op 1 januari kondigde hij zijn vertrek op 1 juni aan. In totaal was hij 40 jaar aktief bij de brandweer als vrijwilliger, waarvan 22 jaar als postcommandant, en daarvoor 5 jaar als jeugdbrandweerman.

Ben wist ook al in zijn jeugd heel vroeg wanneer er brand was, want het buitenalarm van de brandweertelefoon van zijn toenmalige buurman en commandant Bonne van Ringelesteijn zat ongeveer onder zijn slaapkamerraam. Ben nam vaak deel aan wedstrijden maar op een keer wilde het vuurtje maar niet uitgaan. Toen bleek dat er een nieuw commando moest worden gebruikt, nl. Afblussen, Ben wist dit niet maar het werd hem ingefluisterd en bij gebruik van dit commando ging het eindelijk uit. Linschoten werd in deze wedstrijd laatste.

Toen de brandweerpost Linschoten dreigde te worden opgeheven, een aantal jaren geleden, klom hij op de barricade, met succes. Voor al zijn jaren trouwe dienst werd Ben door de VRU onderscheiden en voor zijn betekenis voor de maatschappij (hij is ook raadslid van de gemeente Montfoort) kreeg hij van burgemeester Janssen de versierselen, horend bij Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld.

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nonstop muziek


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024