StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:11-06-2014
Bijgewerkt op:14-06-2014 09:59

50 jarig huwelijk Tiny Lieshout-Rutten en Paul Lieshout.

Bron: Nettie Kuijer, redactie Radio Stad Montfoort
  

Burgemeester Bert Jansen en de pers kwamen woensdag 11 juni op de koffie bij de heer en mevrouw Lieshout. Zij vierden op 9 juni hun 50-jarig huwelijksfeest.

Het feest, zo vertelde Tiny, werd gevierd met kinderen en kleinkinderen in Avifauna met een heerlijke boottocht en diner.

De in Limburg geboren Tiny werkte vroeger in de familiezaak van haar ouders als cheffin in hun zaak “Waar van alles werd verkocht,” zei Tiny. “Witgoed, servies, geluidsapparatuur, sanitair, we waren de enige winkel in het dorp. We waren ook de enigen met een badkamer, buiten de burgemeester dan.”

Paul werkte op kantoor bij Douwe Egberts. Zijn eerste onderwijservaring deed hij op in Indonesië, tijdens zijn diensttijd. Na een jaar vechten viel alles stil, de soldaten hadden niets meer te doen. Om de verveling tegen te gaan gaven ze elkaar les. Paul bracht zijn kennis over Nederlands, rekenen en boekhouden over. In 1927 kwam Paul met zijn ouders naar Montfoort.

Op latere leeftijd ging Paul studeren op de Pabo in Zeist. Hij hield zich in zijn vrije tijd bezig met jeugdwerk, scouting, en de sportweek. “Pastoor Spaan ontstak de vlam aan het begin van de sportweek. Er kon worden gekozen uit 10 sporten, ieder deed mee met 5 sporten, en had even veel kans om te winnen als fanatieke sporters,” vertelde Paul.

Op een onderwijsbijeenkomst leerde hij Tiny kennen. Ze komt uit een onderwijsfamilie en was mee naar de bijeenkomst.
Ze gingen wonen in het door zijn vader gebouwde huis in Montfoort.

In 1964 nam Paul de door zijn vader opgerichte landbouwschool (nu het Wellandcollege) over. Hij veranderde deze in een moderne VMBO, waardoor de school behouden is gebleven. Zijn ideeën waren vooruitstrevend.
Zo stelde hij voor dat kinderen niet meer mochten blijven zitten. “Het was pionierswerk,” vertelde hij. “Het was duidelijk, niet iedereen kan boer worden. Een kind kan nog geen beroep kiezen, we moesten een breed scala aan mogelijkheden bieden. 30 Vakken, en niet alleen gericht op veeteelt e.d.”

Paul zou een boek kunnen schrijven over “Zijn” school. Maar ook over het oorlogsverleden en de ontsnapping van zijn vader.

Het gouden echtpaar is met hun 82 en 86 jaar nog jeugdig in denken en doen. Samen genieten ze van hun kinderen en kleinkinderen. Ze werken in hun grote tuin, met een vijver waarin goudvissen zwemmen die nog moeten kleuren.

 
 
 


 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Nachtprogramma


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024