StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:25-05-2014
Bijgewerkt op:26-05-2014 14:33

Montfoort behaalt overwinning

Bron: Dick ten Hoonte
  

Montfoort sleept bij VVZ’49 met de nodige moeite belangrijke overwinning weg

Zaterdag moest v.v. Montfoort aantreden voor het eerste duel in de strijd om een plekje in de Hoofdklasse. 4 seizoenen geleden ontmoetten beide ploegen elkaar voor het laatst en vormde toentertijd de wedstrijd voor Montfoort het begin van een successtory.

Inmiddels is de ploeg van Emanuel Sluijs alweer enkele jaren teruggekeerd op aarde en probeert VVZ’49 al voor de 4e maal in successie via de nacompetitie toe te treden tot de Hoofdklasse.

Montfoort moest het stellen zonder Joost van Apeldoorn en Miquel Ballo.

Al na 5 minuten in de 1e helft was het Nick Koppers, die , na een mooie combinatie, loeihard en zuiver scoorde. De meegereisde supporters dachten direct aan het bekende “appeltje eitje “, maar na de openingstreffer verkrampte Montfoort en slaagde de thuisploeg er zelfs in diverse kansen te creëren .

Bij één van de spaarzame aanvallen van Montfoort, was het met name Nick Koppers, die, ondanks de tegenstand van de thuisploeg, de wedstrijd al voor de pauze op slot kon gooien. Na een prima combinatie kwam hij vrij voor de keeper, maar , hoewel hij de hoek kon uitkiezen, zag hij zijn te harde schot net naast gaan. Ook Denny van Loen had zijn bijdrage kunnen leveren als hij op tijd gekeken had naar de mee opgekomen Bilal Laoikili. Nu zette hij zijn actie iets te ver door, waardoor de gedreven Laoikili geen kracht kon zetten op de bal. Tenslotte was de paal bij een kopbal van van Loen een behoorlijke sta-in-de weg. Een kwartier voor rust werd de inzet van de thuisploeg op dat moment meer dan verdiend gehonoreerd. Er werd gescoord uit een vrije trap even buiten de 16 meter en daarbij ging het muurtje en de keeper niet geheel vrij uit.

Na rust verzandde Montfoort in hetzelfde spelletje als voor rust en werd een slordigheid in verdedigend opzicht Montfoort bijna fataal. Nadat een eenvoudige bal onder de voet van Chris Resida doorschoot was het voor de VVZ’49 aanval eenvoudig doelman Verkerk te verschalken. Als de stand zo zou blijven, dan zou Montfoort in de ontmoeting met DSO voor een schier onmogelijke taak staan. In de minuten die er op volgden kreeg de thuisploeg enkele grote kansen om het duel definitief te beslissen, maar ditmaal had Montfoort het geluk aan haar zijde.

Na een half uur leek de Soester storm te gaan liggen en begreep Montfoort, dat het alles uit de kast moest halen. Trainer Sluijs bracht in de personen van Bart Roelofs en Nick van Luinen verse krachten binnen de lijnen, even later gevolgd door Chanan Brandsma en juist deze spelers speelden een belangrijke rol in het vervolg.

Montfoort speelde eindelijk zoals het vanaf het begin had moeten spelen met veel druk op de helft van VVZ’49. Na enkele minuten was het Denny van Loen , die met een stiftballetje Bart Roelofs in stelling bracht, die op zijn beurt inspeelde op Nick van Luinen , die met zijn doelpunt beide ploegen op gelijke hoogte bracht.

Na dit doelpunt ging het kaarsje bij de thuisploeg langzaam uit en was het Chanan Brandsma, die met zijn doelpunt in de slotfase, de wedstrijd definitief naar zich toetrok.

Door deze overwinning staat Montfoort nog één belangrijke missie te wachten, namelijk winnen van DSO Zoetermeer. Andere opties zijn er niet.

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Op de hollandse toer


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024