StartpaginaProgrammeringRSMRadiobingoRegionieuwsAgenda
Menu
Startpagina
Programmering
RSM
Radiobingo
Regionieuws
  Nieuws
  Sport
  Gemeente
  Reportage
  Info
Agenda

Reclame

Download de Radio Stad Montfoort app
Ontdek het op Google Play
Ontdek het in de Apple App Store

RSM Cartridge sponsoren

Adverteren op de website van RSM



Zoeken



Geplaatst op:03-05-2014
Bijgewerkt op:03-05-2014 09:38

Uitnodiging kraamvisite Weidevogel Wellness 8 mei

Bron: Tekst S. Bogaartz, foto's Nettie Kuijer
  

U bent van harte welkom op donderdag 8 mei ’s avonds om mee te gaan op kraamvisite bij de weidevogels. De kieviten hebben al jongen op leeftijd en de grutto’s en tureluurs hebben ons bericht dat u rond die tijd langs kunt komen. De jongen zijn dan net uit, maar bij goed weer kunt u ze komen bezoeken.

Het Streekfonds organiseert een rondleiding, met zicht op de jonge kuikens, soms vanaf slechts enkele meters. Omdat we de vogels niet willen storen in de opvoeding, blijft deze kraamvisite voorbehouden aan een gezelschap van maximaal 15 personen. Deze ervaring is onvergetelijk. Neem uw camera mee. Na afloop zijn er beschuiten met muisjes en toasten wij op de jonge gezinnen.

Aanmelden graag voor maandag 5 mei via streekfonds@utrechtsewaarden.nl We houden u op de hoogte van het weer: bij slecht weer laten de weidevogels hun jongen niet zien. Daarom hebben we als reservedatum dinsdagavond 13 mei. De rondleiding is gratis maar niet waardeloos, daarom vragen we u na afloop te bepalen wat het u waard is. Daarmee kunnen we de wellness ook volgend jaar weer openen voor de weidevogels.

Kruidenrijke weiden

Op Blokland bij het natuurgebied Willeskop zorgen 12 hectare kruidenrijke groene weiden en ondiepe baden dat weidevogels een goede plek vinden om zich te vestigen en een gezin groot te brengen. Daar is voedsel, ruimte en rust. Op deze plek willen we weidevogels verwennen.Het is belangrijk dat deze plek er is omdat op intensief gebruikt boerenland nesten en kuikens moeilijk overleven.

Vogelkijkhut

Langs de Bloklandse kade bij het natuurgebied Willeskop is een vogelkijkhut, waar vandaan iedereen in alle rust het wel en wee van de weidevogels kan bekijken. De Agrarische Natuurvereniging en de overheden in De Utrechtse Waarden hebben bij meer boeren in ons gebied zonnepompen gefinancierd, zodat weidevogels ook daar kunnen genieten van rust, ondiep water en veel pieren. Het Streekfonds organiseert de marketing en de opening.

Steun voor uniek schouwspel

Het Streekfonds Utrechtse Waarden is nauw betrokken bij de ontwikkeling van dit unieke project. Wij vragen mensen om dit waardevolle project te steunen door “Well(ness)-doener” te worden en jaarlijks een bedrag te doneren aan dit prachtige natuur-schouwspel. Voor meer informatie: www.utrechtsewaarden.nl

 

 

 

 

 

 

 
   

 

 

  






Kijken en luisteren
          Live:        Gemist:
         RSM WebApp         RSM Uitzending gemist

        Foto's:
          RSM Fotoboek

Meer media mogelijkheden
Nieuws of tip opsturen

Reclame

Profipack

Ook hier adverteren? Klik hier!

Nu op RSM
Middag mix


Regionieuws

Login

 
 Print
© Radio Stad Montfoort, Montfoort (Nederland), 2024